Nemzetközi foci

Súlyos fertőzésben meghalt a bristoli csatár kétéves kislánya

Tragédia érte Benik Afobét, a Bristol City kongói válogatott csatárát, akinek kétéves kislánya, Amora egy súlyos fertőzés szövődményei miatt váratlanul meghalt.

A 28 éves játékos közleményt adott ki, amelyben beszámolt az esetről.

A család teljesen összetört, szeretném kérni, hogy mindenki tartsa tiszteletben a magánéletüket ebben a hihetetlenül nehéz időszakban

– írta.

A Kongói Demokratikus Köztársaságból származó, de már Londonban született támadó az Arsenalban kezdtet el futballozni, a klubban 14 évet töltött, de a felnőtt csapatban sohasem léphetett pályára.

Legjobb barátja, Jack Wilshere (akivel később a Bournemouth együttesében is futballozhatott) részvétét fejezte ki.

„Benik, testvérem, szavakkal nem is tudom kifejezni, mennyire sajnálom a történteket, tudom, hogy jelenleg egyetlen szó sem gyógyítja meg szíved fájdalmát. De tudd, hogy itt vagyok neked mindig.

Amora mosolya örökké élni fog a szívünkben. Szeretlek, barátom, légy erős!

Afobe a pályafutása során a Huddersfield, a Reading, a Bolton, a Millwall, a Sheffield Wednesday és az MK Dons kölcsönjátékosa volt, majd 2015-ben a Wolverhamptonhoz, 2016+-ban a Bournemouth-hoz szerződött. Az előző idényt a Stoke Citytben töltötte, idén augusztus 8-án igazolt a Bristol Cityhez.

Az ötszörös válogatott játékos öt meccsen háromszor volt eredményes, de egy edzésen elülső keresztszalag-sérülést szenvedett így várhatóan a teljes idényt ki kell hagynia.

Kiemelt fotó: MI News / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik