Nemzetközi foci

Griezmann visszatért Madridba, de ismét Messi volt a Barca hőse

A 86. percben dőlt el az Atlético elleni rangadó, fej-fej mellett a Barcelona és a Real Madrid a LaLiga élén.

Rangadóval, az Atlético Madrid–FC Barcelona találkozóval zárult a hét a spanyol LaLiga 15. fordulójában, vasárnap este. A meccsnek külön pikantériája volt, hogy ott volt a Barcelona kezdőjében az az Antoine Griezmann, aki nyári távozása óta először tért vissza az Atlético stadionjába.

Egy Atlético-kapufa – Júnior Firpo pöccintette a saját kapujára a labdát – adta meg az alaphangot, ami aztán fel is pörgette a csapatokat. Mario Hermoso rontott ziccert, majd Jan Oblak védett, ezt követően is jöttek a helyzetek, aztán a hazaiakat mentette meg a kapufa Gerard Piqué fejesét követően.

Újabb Barca-akciók, de elhalnak a lövések a blokkban, jó munkát végzett az első órában az Atléti-védelem. Griezmann lőtt égbe egy beadást, gúnyos reakció érkezett a lelátóról, majd az Atlético is közel járt a gólhoz, de kimaradt a ziccer. A meccset a 86. percben Lionel Messi döntötte el egy kontra végén: Luis Suárezzel kényszerítőzött, majd 18 méterről a kapuba lőtt.

Győzelmével a Barcelona vezeti a bajnokságot, holtversenyben a szintén 31 pontos Real Madriddal. Az Atlético 25 egységgel a hatodik.

Griezmannt így fogadta a madridi közönség

LaLiga, 15. forduló, vasárnapi mérkőzések

Sevilla–Leganés 1-0 (0-0)
Athletic Bilbao–Granada 2-0 (1-0)
Espanyol–Osasuna 2-4 (1-0)
Getafe–Levante 4-0 (0-0)
Atlético Madrid–FC Barcelona 0-1 (0-0)

Kiemelt kép: Gabriel Bouys/AFP

Olvasói sztorik