Nemzetközi foci

Sergio Ramos mindkét kapu előtt főszereplő volt, nyert a Real Madrid

A csapatkapitány gólt fejelt, majd lekönyökölte ellenfelét a tizenhatoson belül.

A 13. helyen álló Alavés vendégeként lépett pályára a Real Madrid a spanyol LaLiga 15. fordulójában. Az első félidő a szakadó esőn kívül túl nagy izgalmakat nem hozott, a legnagyobb helyzetet Isco puskázta el, 15 méterről csúnyán célt tévesztett.

Az égi áldás a második játékrészre sem csillapodott, viszont most már nem csak az eső, gól is esett a találkozón: Toni Kroos mértani pontossággal ívelt Sergio Ramos fejére, aki a hosszú alsóba csúsztatta a szabadrúgást, így megszerezte a vezetést a Real.

Bő tíz perccel később ismét Ramos volt a főszereplő, ám ezúttal a saját kapuja előtt: felszabadítás közben teljesen feleslegesen arcon könyökölte a hazaiak csatárát a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Lucas Pérez értékesítette.

A királyi gárda azonban jól reagált a bekapott gólra, Modric beadása után Isco fejese még a kapufán csattant, azonban Dani Carvajal jókor volt jó helyen, és közelről a kapuba pofozta a játékszert. A Real Madrid 2-1-re nyert idegenben, így ideiglenesen megelőzte a tabella élén a Barcelonát, amely vasárnap az Atlético Madrid ellen lép pályára.

Sergio Ramos fejesgólja:

Ramos egy büntetőt is összehozott

Carvajal találata

La Liga, 15. forduló, szombati eredmények

Alavés–Real Madrid 1-2 (0-0)
Real Sociedad–Eibar 4-1 (1-1)
Mallora–Betis 1-2 (0-2)
Valencia–Villarreal 2-1 (0-0)

Olvasói sztorik