Nemzetközi foci

Thomas Doll továbbjuttatta a csapatát az Európa Ligában

Újabb kínos fellépésen van túl az Arsenal.

Nagy menetelésbe kezdett a korábbi Fradi-tréner Thomas Doll együttese, az APOEL. A ciprusi rekordbajnok két vereséggel kezdte az Európa Liga-csoportkört, majd a következő három összecsapáson hét pontot szerezve továbbjutott. A Doll-fiúk csütörtökön a luxemburgi Dudelange otthonában diadalmaskodtak 2–0-ra, és miután a Qarabag kikapott Sevillában, az APOEL az utolsó forduló eredményétől függetlenül másodikként zár.

Újabb kellemetlen összecsapáson van túl az Arsenal. A legjobb időszakuktól fényévnyire lévő londoniak Pierre-Emerick Aubameyang góljával előnybe kerültek ugyan, ám a szünet után megmagyarázhatatlan teljesítményt nyújtottak. A Frankfurt köszönte a lehetőséget, berámolt két gólt, és 2–1-re győzött. Bár az Arsenal továbbra is vezet az F-csoportban, a bizonytalan helyzetben lévő Unai Emery edző pozíciója aligha szilárdult csütörtökön.

Izgalmas kilencven percen van túl Kádár Tamás együttese, a Dinamo Kijev is. Az ukránok 2–1-re vezettek, majd egyenlíteniük kellett, hogy aztán a slusszpoén a Malmőé legyen (4–3). A felek közti harc az utolsó fordulóban folytatódik, a svéd csapat lépéselőnybe került.

Biztosan továbbjutott ezzel szemben a portugál Sporting, amely 4-0-ra kiütötte a holland PSV Eindhovent a D-jelű négyesben. A Real Madrid és a Tottenham által is körbeudvarolt Bruno Fernandes a találatok és a gólpasszok tekintetében egyaránt duplázott.

Európa Liga, csoportkör, 5. forduló, 21 órás mérkőzések

A-csoport

Dudelange–APOEL 0–2 (0–2)

Sevilla–Qarabag 2–0 (0–0)

 

B-csoport

Lugano–FC Köbenhavn 0–1 (0–1)

Malmö–Dinamo Kijev 4–3 (1–2)

 

D-csoport

Rosenborg–LASK Linz 1–2 (1–1)

Sporting CP–PSV Eindhoven 4–0 (3–0)

 

E-csoport

Lazio–CFR Cluj 1–0 (1–0)

Celtic–Rennes 3–1 (2–0)

 

F-csoport

Guimaraes–Standard Liege 1–1 (1–1)

Arsenal–Eintracht Frankfurt 1–2 (1–0)

A kiemelt képen Thomas Doll. Fotó: FIRO SPORTPHOTO / CHRISTOPHER NEUN / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE

Olvasói sztorik