Nemzetközi foci bajnokok ligája

Már továbbjutásra állt a Chelsea a BL-ben, de jött egy furcsa gól

Hihetetlenül izgalmas mérkőzésen játszott 2-2-őt az angol csapat Valenciában, fontos győzelmet aratott a Zenit. Bajnokok Ligája-eredmények.

A Bajnokok Ligája mostani szezonjában a H csoport az egyik legérdekesebb, mert bár a Lille várakozáson alul szerepelt eddig, a Chelsea, a Valencia és az Ajax elég nagy harcban van a továbbjutást érő első két helyért. A kora esti programban a spanyolok az angolokat fogadták, és ez a mérkőzés sem okozott csalódást.

A Valenciának két nagy helyzete is volt az első félidőben, Gomez hagyta ki mindkettőt, az elsőnél óriási luftot rúgott ziccerben. A spanyolok aztán a 40. percben megszerezték a vezetést, de Kovacic még a szünet előtt kiegyenlített.

A horvát középpályás 122 mérkőzés után talált be ismét klubszínekben.

A Valencia vezető gólja:

Kovacic egyenlítő találata:

Jól kezdte a második félidőt a Chelsea, az elmúlt időszakban elég jó formában focizó Pulisic pöcizte be a labdát a kapuba közelről – videóbíróval visszanézték az esetet, nem volt lesen az amerikai támadó.

A Valencia innentől kezdve ment előre, még tizenegyest is rúghatott, de Kepa védeni tudta. A túloldalon Willian tornáztatta meg Cillessent, de nem tudta lezárni a mérkőzést. A 82. percben jött az újabb csavar: úgy tűnt, Wass középre akarta adni a labdát, ami viszont a kapus feje felett átszállva, a hosszú oldali kapufa segítségével a hálóban kötött ki.

Ez azért fájhatott különösen a Chelsea-nek, mert egy valenciai győzelemmel biztos lett volna a továbbjutás az angol csapat számára – és majdnem vereség lett a vége, Rodrigo azonban rosszul találta el a labdát ajtó-ablak helyzetben, a 96. percben. A 2-2 azt jelenti, hogy függetlenül az Ajax és a Lille későbbi összecsapásának eredményétől, elég izgalmas lesz majd az utolsó forduló a csoportban.

A Zenit közben nagyon fontos győzelmet aratott a G csoportban, az oroszok Dzjuba fejesével és Ozdojev megpattanó lövésével verték 2-0-ra hazai pályán a Lyont. A szentpétervári csapat ezzel pontszámban beérte az OL-t, amely ellen így ráadásul jobb az egymás elleni eredménye – a két csapat első mérkőzése döntetlennel végződött.

Dzjuba fejese:

Ozdojev lövése:

Bajnokok Ligája, 5. forduló

G csoport:

Zenit Szentpétervár (orosz) – Olympique Lyon (francia) 2-0 (1-0)

H csoport:

Valencia (spanyol) – Chelsea (angol) 2-2 (1-1)

Olvasói sztorik