Nemzetközi foci sport

Edzőt váltott a Hertha, de nem Dárdai tért vissza

A játékosként világbajnok Jürgen Klinsmann ült le a berlini kispadra.

A német élvonalban bukdácsoló Hertha BSC a hivatalos honlapján jelentette, hogy menesztette a nyáron kinevezett vezetőedzőt, Ante Covicot. A klub vezetése és a szakember közösen döntött a szerződése felbontása mellett.

Covic éppen Dárdai Páltól vette át a csapatot a nyáron, berlini szinten rengeteg pénzt költhetett erősítésekre, de az eredmények elmaradtak, a csapat mindössze a még éppen bennmaradást érő 15. helyen áll a bajnokságban.

Világbajnok csatlakozik a Herthához
Jürgen Klinsmann a tanácsadói testületben kap feladatot.

A rossz szereplés hatására felmerült, hogy Dárdai visszatér a kispadra, több szurkoló is kiállt a magyar szakember mellett, ám végül nem őt nevezték ki.

A Hertha edzője a játékosként világbajnok Jürgen Klinsmann lett, aki november elején érkezett, akkor még a tanácsadói testületben kapott feladatot, most viszont előrébb lép.

Megbízása egyelőre a szezon végéig szól. A játékosként világ- és Európa-bajnok Klinsmann edzőként a Bayern Münchent is irányította korábban, 2004 és 2006 között szövetségi kapitánya volt a német válogatottnak, majd 2011-től 2016-ig az Egyesült Államok nemzeti csapatát vezette.

A Hertha szombaton a Borussia Dortmundot fogadja a Bundesliga 13. fordulójában.

Kiemelt kép: Már nem Ante Covic a Hertha vezetőedzője. Fotó: Andreas Gora / dpa

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!