Nemzetközi foci

Edzőt váltott a Hertha, de nem Dárdai tért vissza

A játékosként világbajnok Jürgen Klinsmann ült le a berlini kispadra.

A német élvonalban bukdácsoló Hertha BSC a hivatalos honlapján jelentette, hogy menesztette a nyáron kinevezett vezetőedzőt, Ante Covicot. A klub vezetése és a szakember közösen döntött a szerződése felbontása mellett.

Covic éppen Dárdai Páltól vette át a csapatot a nyáron, berlini szinten rengeteg pénzt költhetett erősítésekre, de az eredmények elmaradtak, a csapat mindössze a még éppen bennmaradást érő 15. helyen áll a bajnokságban.

Világbajnok csatlakozik a Herthához
Jürgen Klinsmann a tanácsadói testületben kap feladatot.

A rossz szereplés hatására felmerült, hogy Dárdai visszatér a kispadra, több szurkoló is kiállt a magyar szakember mellett, ám végül nem őt nevezték ki.

A Hertha edzője a játékosként világbajnok Jürgen Klinsmann lett, aki november elején érkezett, akkor még a tanácsadói testületben kapott feladatot, most viszont előrébb lép.

Megbízása egyelőre a szezon végéig szól. A játékosként világ- és Európa-bajnok Klinsmann edzőként a Bayern Münchent is irányította korábban, 2004 és 2006 között szövetségi kapitánya volt a német válogatottnak, majd 2011-től 2016-ig az Egyesült Államok nemzeti csapatát vezette.

A Hertha szombaton a Borussia Dortmundot fogadja a Bundesliga 13. fordulójában.

Kiemelt kép: Már nem Ante Covic a Hertha vezetőedzője. Fotó: Andreas Gora / dpa

Olvasói sztorik