Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szoboszlai szabadrúgása után öt másodperccel indulhatott ünnepelni a Salzburg

Gólpassz lett belőle, ezzel vezettek, végül 4-1-re nyertek.

Remekül kezdte a Genk elleni idegenbeli meccsét az osztrák Red Bull Salzburg, és ebben a csapat magyar válogatott középpályásának, a kezdőbe jelölt Szoboszlai Dominiknak is nagy szerepe volt.

A játékos a 43. percben állt oda egy szabadrúgáshoz, és bár jobbal a sorfalat találta telibe, ballal egyből ismételt, lövését a kapus nem tudta megfogni, a kipattanóra érkező Patson Daka pedig bevágta a labdát. Később hivatalosan is gólpassznak jegyezték be a magyar labdarúgó megmozdulását.

Két perccel később megduplázta előnyét a Salzburg: Minamino Takumi lőtte ki szépen a jobb alsót.

A második félidőben is kettőt lőttek az osztrákok, előbb Hvang Hi Csan, majd a csodagyerek Erling Braut Haaland talált be, a hazaiaknak a szépítésre futotta (1-4). A norvég Haaland ezzel a BL történetének első tinédzsere lett, aki sorozatban öt mérkőzésen is eredményes volt.

Mivel a Liverpool és a Napoli ikszelt (1-1), az angolok jelenleg tíz, az olaszok kilenc, az osztrákok hét ponttal állnak a tabellán. A továbbjutáshoz Szoboszlaiéknak két hét múlva le kell győzniük otthon a címvédő Liverpoolt, amely még ki is eshet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik