Nemzetközi foci

Marco van Basten náci köszöntéssel próbált viccelni

Pillanatok alatt lerombolta nimbuszát minden idők egyik legjobb csatára, a legendás Marco van Basten száját ugyanis az Ajax-Heracles mérkőzést követően náci köszöntés hagyta el.

Az Európa-bajnok, háromszoros aranylabdás, kétszeres BEK- és egyszeres KEK-győztes csatár az Erdeivisie közvetítési jogaival rendelkező Fox Sports stúdiójának szakértőjeként hallgatta, hogy az 4-1-es vereség után a Heracles német edzője, Frank Wormuth anyanyelvén nyilatkozott, és a náci köszöntéssel (Sieg Heil) reagált rá.

A Fox Sports szóvivője elnézést kért a csatorna nevében, a német sajtó azonban szégyenteljesnek minősítette a történteket.

Bármi is lett volna a szándéka, náci köszöntéssel ne vicceljen!

– írta a t-online.de internetes oldal. A Bild azon töprengett, hogy milyen következményekkel járhat mindez Van Bastenre nézve, míg a német Sport1 tv-csatorna megbocsáthatatlannak nevezte a kijelentést.

A botrány pont azon a napon történt, amikor az amatőr és a profi mérkőzések első perce játék nélkül telt el minden pályán, hogy felhívják az emberek figyelmét a rasszizmus elleni küzdelemre.

Kiemelt fotó: Massimiliano Ferraro/NurPhoto

Olvasói sztorik