Nemzetközi foci

Kétgólos hátrányból fordított, mégsem tudott nyerni az MU

Kilátástalan helyzetből varázsütésre támadt fel az MU, de be kellett érnie a döntetlennel.

Tovább folytatta borzasztó idegenbeli sorozatát a Manchester United, amely 3-3-as döntetlent játszott az újonc Sheffield United vendégeként a Premier League 13. fordulójában.

Már az első perctől kezdve a hazaiak akarata érvényesült, a találkozó elején David De Gea rögtön két bravúrral mentette meg csapatát a góltól. A 19. percben hiába mutatott be újabb nagy védést, John Fleck lábáról pont a manchesteri kapu oldalába pattant a labda (1-0).

Az MU rettentően gyenge napot fogott ki, az első félidőben mindössze egy kapura tartó lövést tudott felmutatni. A második félidőre sem tudott magasabb fokozatra kapcsolni a manchesteri gárda, ráadásul egy labdavesztés után Lys Mousset tekert a hosszúba és növelte a Sheffield előnyét (2-0).

A 72. percben a fiatal Brandon Williams szépítő gólja után aztán varázsütésre megváltozott a Manchester United játéka, és szenzációs akciók végén percek alatt megfordította a mérkőzést: előbb a csereként beálló tini, Mason Greenwood egyenlített, majd Marcus Rashford a vezetést is átvette a 80. percben (2-3).

A hosszabbításban azonban jött még a fekete leves: Oliver McBurnie a védők gyűrűjében közelről lőtt a hálóba kialakítva a 3-3-as végeredményt.

De Gea bravúrjai

Fleck, 1-0

Greenwood, 2-2

Rashford, 2-3

McBurnie, 3-3

Kiemelt kép: PAUL ELLIS / AFP

Olvasói sztorik