Nemzetközi foci

Nem vált be: a télen eladhatja védőjét a Barcelona

Jean-Clair Todibo januárban érkezett, jövő januárban pedig már távozhat is.

Nagy ígéretnek hozták Toulouse-ból, nem került két millió euróba sem, de az ígéret egyelőre ígéret is maradt, vagy legalábbis Ernesto Valverde keze alatt nem tudta megmutatni a francia Jean-Clair Todibo, hogy miért tartották nagy vételnek – írja az eurobarca.hu.

Mert úgy igazolta a Barcelona, hogy ő lehet a jövő megoldása a középső védő posztra, és a klubnál szinte mindenki meg van győződve arról, hogy Todibónak nem mindennapi adottságai vannak, azonban mégsem tudott számottevő játéklehetőséget kiharcolni magának.

Emellett kisebb probléma, de szintén tény, hogy magatartásbeli problémái voltak.

Todibo maradhatott a klub első csapatában a nyáron, nem adták kölcsönbe, de játéklehetőséget azóta sem kap, most pedig már erősebbek azok a hangok, hogy a B csapatból érkező Ronald Araújónál nagyobb haszna lenne az esetleges játékperceknek Gerard Piqué és Clément Lenglet mögött.

A Barcelona lecsapna az Arsenal elvágyódó klasszisára
Pierre-Emerick Aubameyang távozni akar a londoni klubtól.

Ezzel párhuzamosan a Barcelona már hetekkel ezelőtt beszélgetéseket kezdett a Bayer Leverkusennel a játékos kölcsönadásáról vagy eladásáról, és ezek a beszélgetések a jelek alapján eredményre vezethetnek. A Leverkusent érdekli Todibo, fizetne a játékjogáért hozzávetőlegesen 10 millió eurót, és belemenne abba, hogy a Barcelona visszavásárlási opciót tartson fenn a maga számára. Ha a tárgyalások konkretizálódnak, a téli átigazolási időszakban Todibo elhagyhatja a Barcelonát.

Kiemelt kép: Josep LAGO / AFP

Olvasói sztorik