Nemzetközi foci

Mourinho ismét dobogóra repítette magát a fizetési versenyben

A Tottenhammel nehezebb dolga lesz.

José Mourinho nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen új együttese, a Tottenham 3-5-4-es mutatója mindössze a tizennegyedik helyre elég az angol élvonalban. A portugál mágus máris sokkal előkelőbb helyen áll, legalábbis a Premier League-edzők fizetési rangsorában.

A korábban a Chelsea-t és a Manchester Unitedet is irányító szakvezető évi 15 millió fontért, vagyis csaknem hatmilliárd forintért írt alá a Daily Mail szerint. Ez az összeg a duplája annak, amit az elődjének, Mauricio Pochettinónak utalt a Spurs. Mourinho bizonyára remekül tárgyalt, hiszen a liga második legjobban fizetett edzője lett, egyedül a Man. Cityt dirigáló Pep Guardiola előzi meg.

Amint azt az Angol Labdarúgás Facebook-oldal is kiszúrta, a „vert mezőnyben” olyanok szerepelnek, mint a Liverpoolt BL-győzelemhez segítő Jürgen Klopp (7.5 millió font), Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United, 7.5), Frank Lampard (Chelsea, 5), Brendan Rodgers (Leicester City, 5).

Csak játék a számokkal, a nagy José naponta 16 millió forintnyi bérért dolgozik, vagyis az óradíja csaknem hétszázezer forint…

Kiemelt kép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Olvasói sztorik