Nemzetközi foci

Világbajnok csatárt igazolhat a Górnik Zabrze

Nem akármilyen átigazolásra készül a lengyel élvonal alsóházában szereplő Górnik Zabrze, amely komoly tárgyalásban áll a németek világbajnok támadójával, Lukas Podolskival.

A 34 éves, 130-szoros válogatott csatár Gliwicében született, és ugyan gyerekként távozott az országból, mindig is a sziléziai csapat nagy szurkolója maradt. Korábban kijelentette, hogy pályafutása végén szívesen szerepelne a klubban, és miután jelenlegi szerződése január végén lejár a japán Vissel Kobe együttesénél, elképzelhető, hogy beváltja ígéretét.

A Przeglad Sportowy lengyel sportnapilap úgy tudja, a Bayern München és az Arsenal korábbi játékosa, a 2014-ben világbajnok, 2006-ban és 2010-ben vb-bronzérmes, emellett Eb-döntős (2008) és Eb-bronzérmes (2012) labdarúgó komoly tárgyalásban áll a lengyel bajnokság 12. helyen álló klub vezetésével.

A lap szerint a szerződtetéséhez a városnak is érdeke fűződhet, ugyanis a játékos az élelmiszeriparban is érdekelt és a németországi jégkrém- és kebabpiac után a 180 ezres Zabrze városában is nyitna fióktelepeket.

Kiemelt fotó: DANIEL ROLAND / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik