Nemzetközi foci

A Real lepasszolta a védőt, aki most sztárcsatárokat vág zsebre

Elképesztő ősze van eddig Achraf Hakiminek, akit a Real Madrid passzolt le még 2018 nyarán a Dortmundnak, ahol most csatárokat megszégyenítő formában teljesít – jobbhátvédként.

Hakimi kedden a Burundi-Marokkó mérkőzésen a vendégek harmadik gólját szerezte, így minden sorozatot számolva ebben az idényben már hét gólnál jár.

A válogatottban nagy vágta után szerzett gólt megelőzően a Bundesligában kétszer, a BL-ben pedig négyszer volt eredményes, a Slavia Praha és az Inter elleni győzelmekből is duplázva vette ki a részét.

Hogy Hakimi hét gólját el tudjuk helyezni, ahhoz némi adalék: a Barcelona francia támadója, Antoine Griezmann például öt gólnál tart az ősszel, de dortmundi csapattársa, Marco Reus is eggyel kevesebbet szerzett, mint a védő. A Real Madrid mostani keretéből pedig csak Karim Benzema múlja felül, aki a bajnokságban és a BL-ben összesen tizenegyszer ünnepelhetett a góljai után.

Nem csoda, hogy a Realnál úgy döntöttek, a nyáron visszarendelik a 21 éves Hakimit, aki a védelem mindkét szélén képes játszani.

Olvasói sztorik