Nemzetközi foci

Ronaldo újra gólt szerzett, Portugália is kijutott az Eb-re

Nem volt könnyű dolguk Luxemburgban, de végül megszerezték a fontos győzelmet.

Befejeződtek a küzdelmek a labdarúgó Eb-selejtezők B csoportjában: vasárnap a két utolsó találkozót rendezték meg. Az már a kezdés előtt eldőlt, hogy Ukrajna kvalifikálta magát, a játéknap előtt biztos kijutó 16 válogatott mellé azonban újabb csatlakozhatott.

Ez a 16 válogatott már biztosan ott lesz az Eb-n
Tizenkét együttes pedig biztos résztvevője a pótselejtezőnek.

Ez a csapat pedig a Cristiano Ronaldo vezette Portugália lett, amely nehezen ugyan, de 2-0-ra nyert Luxemburgban. A vezetést Bruno Fernandes révén már az első félidő végén megszerezték, de CR csak a hajrában tudta bebiztosítani a sikert egy igen érdekes góllal: egy félresikerült ollózás és a kapus kapkodása után neki már csak a gólvonalról kellett a kapuba segítenie a labdát.

Ronaldo így már 99 találatnál jár a nemzeti csapatban, a válogatott gólok örökranglistáján pedig csak az iráni Ali Daei előzi meg 109 találattal.

Az Európa-bajnoki címvédő portugálok sikere azt jelentette, hogy teljesen mindegy, mi történik a másik meccsen, ők jutottak ki a kontinensviadalra.

Pedig a szerbek és az ukránok találkozóján is voltak izgalmak, 1-0-ra és 2-1-re is vezettek a hazaiak, akik ekkor még reménykedhettek egy luxemburgi egyenlítésben. Végül se az nem jött össze, se az előnyük nem tartott ki, a csoportelső ukránok 2-2-es döntetlenre mentették a találkozót.

Európa-bajnoki selejtezők, 10. forduló:

B-csoport:

Szerbia–Ukrajna 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Tadics (9. – tizenegyesből), Mitrovics (56.), illetve Jaremcsuk (33.), Beszjegyin (93.)

 

Luxemburg–Portugália 0-2 (0-1)
Gólszerzők: B. Fernandes (39.), C. Ronaldo (86.)

 

A csoport végeredménye:
1. Ukrajna 20 pont
2. Portugália 17 pont
3. Szerbia 14 pont
4. Luxemburg 4 pont
5. Litvánia 1 pont

Kiemelt kép: JOHN THYS / AFP

Olvasói sztorik