Nemzetközi foci

Terrortámadással riogatták a lengyel válogatottat

Kisebb pánik lett úrrá a lengyel labdarúgó-válogatotton, miután szombat esti, 20.45-kor kezdődő, izraeli Európa-bajnoki selejtező előtt a Jerusalem Post hivatalos honlapján azt írta, palesztin dzsihadisták meg akarják támadni a jeruzsálemi Teddi Stadiont.

A 13.55-ös keltezésű hír ugyanakkor nem sok ideig volt kint a honlapon, mert törölték, de ez éppen elég volt arra, hogy megzavarja a vendégcsapat játékosait.

A Sport.pl megszólaltatta az egyik legismertebb hazai Közel-Kelet-szakértő újságírót, Lukasz Bok elmondta, hogy az iszlám dzsihadisták forrásai nem számoltak be tervezett támadásról.

Jakub Kwiatkowski, a lengyel válogatott szóvivője gyorsan reagált, és kialakult helyzetet a média zavarodottságaként írta le.

Csak egy gyorsan törölt hír volt, ez az információs káosz jellemző a korra, amelyben élünk. Készülünk a meccsre, mert nincs információnk a fenyegetettségről

nyilatkozta Kwiatkowski.

Az Eb-selejtezők G csoportjából a lengyelek már továbbjutottak, míg Izrael 5 forduló után 11 ponttal az ötödik helyen áll, az eddigi négy hazai meccsén azonban eddig nem szenvedett vereséget.

Kiemelt fotó: Janek SKARZYNSKI / AFP

Olvasói sztorik