Nemzetközi foci

Amikor a kormány ott tesz keresztbe a válogatottjának, ahol csak tud

Nem egyszerű dolog manapság kenyai válogatott futballistának lenni. Az afrikai ország kormánya hibát hibára halmozott és gyakorlatilag ott tett keresztbe a saját csapatának, ahol tudott.

A kenyaiak Egyiptomba utaztak az Afrikai Nemzetek Kupájának selejtezőjére, ám egy ötórás repülőút helyett a válogatott Dubajon keresztül, 16 órán át utazott a válogatott. A hosszú és kimerítő repülőút után a futballisták elfoglalták a szállásukat – csakhogy a kormány nem csak az utazást, hanem a szállást is elszúrta, mivel nem fizetett időben a hotelnek, amely így ki akarta dobni a csapatot.

A válogatottat bármikor kidobhatják az egyiptomi hotelből, mert bár ígéretet kaptunk a minisztériumból, hogy kifizeti a szállásunkat, ez sajnos nem történt meg

– idézi a thestar.co.ke a kenyai szövetség (FKF) vezérigazgatóját, Barry Otienót.

A szürreális történetnek végül az egyiptomi sportminiszter, Ashraf Sobhy vetett véget, aki inkább kifizette a szállást kedd estére a kenyai válogatottnak. Az FKF ígéretet tett a sportvezetőnek, hogy kifizeti a szállást, a sportminiszter lényegében meghitelezte a válogatott költségét.

Kenya a G csoportban szerepel és az első fordulóban játszik Egyiptommal, de ilyen előzmények után valóságos csoda lenne, ha nem kapna ki. A négyes tagja még Togo és a Comore-szigetek is, a csoport első két helyezettje jut ki az ANK-ra.

Kiemelt kép: Visionhaus/Getty Images

Olvasói sztorik