Nemzetközi foci

Megsérült a Barca sztárja, sorsdöntő meccsről marad le

Nem számíthat Ivan Rakitic játékára a horvát válogatott.

Nem léphet pályára szombaton a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőn Ivan Rakitic, a horvát válogatott középpályása. Klubja, az FC Barcelona közlése szerint Rakitic Achilles-ín-gyulladás miatt kénytelen volt elhagyni a nemzeti csapat edzőtáborát. A Novi List című lap értesülése szerint a középpályásra legalább egy hét kényszerpihenő vár.

Sajnálom, hogy nem segíthetek a csapatnak, de meg vagyok győződve róla, hogy a srácok nélkülem is sikeresek lesznek. Végülis nélkülem verték meg Szlovákiát az első mérkőzésen, úgy vélem, így lesz ez most is, Rijekában. Teljes szívemből velük leszek

– idézte őt a lap.

Zlatko Dalic szövetségi kapitány bő két hete hirdette ki keretét, abban benne volt Rakitic. A szakvezető nincs könnyű helyzetben, mivel eltiltás miatt nem számíthat két meghatározó védőjére, Domagoj Vidára és Dejan Lovrenre.

A horvátok szeptember 6-án 4-0-ra verték idegenben a szlovákokat, és ha most nem kapnak ki, biztosan kijutnak a jövő évi kontinensviadalra.

A magyar válogatott hét mérkőzés után a második helyen áll a horvátok mögött az E csoportban, és ha jövő kedden győz Walesben, ott lesz a 2020-as Eb-n, melynek egyik helyszíne a budapesti Puskás Aréna.

Kiemelt kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik