Nemzetközi foci sport

Egy darabig nem keménykedhet a frankfurti pankrátor

Döntött a német futballszövetség.

Mindössze hat Bundesliga-meccset kell kihagynia David Abrahamnak, aki egészen hihetetlen módon taglózta le Christian Streich edzőt a múlt vasárnapi Freiburg–Frankfurt német bajnoki összecsapáson – íme a jelenet. Látva a pankrációt idéző jelenetet, a 33 esztendős argentin védő olcsón megúszta: a német szövetség 2019. december 29-ig meszelte el.

Abraham az Eintrachtól is büntetést kapott, a megmagyarázhatatlan tettért huszonötezer eurót, azaz csaknem nyolc és félmillió forintot kell fizetnie.

A freiburgi kispad természetesen egy emberként vette üldözőbe a vétkest, akit a tömegjelenet után kiállított a játékvezető, ahogyan a cserepadról berohanó, és túl vehemens Vincenzo Grifót is. Sallai Roland olasz csapattársa hárommeccses eltiltást kapott.

Kiemelt kép: PATRICK SEEGER / DPA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!