Nemzetközi foci

Legyőzte a Cityt és óriási lépést tett a bajnoki cím felé a Liverpool

Érdekes játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket az Anfield Roadon.

Paprikás hangulatban indult a Premier League csúcsrangadója, ahol a listavezető Liverpool a címvédő Manchester Cityt fogadta az Anfield Roadon. Fabinho bombagóllal szerezte meg a vezetést a Pool számára, de az akció előtt a túloldalon Trent Alexander-Arnold egyértelműen kezezett a tizenhatoson belül. A gól után a City játékosai hiába reklamáltak hevesen, a videobíró helybenhagyta a pályán született döntést és érvényesnek találta a vezető gólt.

A Premier League később hivatalos közleményben jelezte, hogy azért született ez a döntés, mert Alexander-Arnold kezezését nem titulálták szándékosnak.

Hét perccel később óriási bajba kerültek a bajnok manchesteriek, mintaszerű akció végén Mohamed Szalah fejjel növelte a Liverpool előnyét. A második félidő elején berámolta harmadik gólját is a BL-győztes, Sadio Mané találata után eldőlni látszott a találkozó.

A 79. percben Bernardo Silva révén szépített a Manchester City, majd ismét furcsa játékvezető ítélet borzolta a kedélyeket: az első félidőhöz hasonlóan megint Alexandor-Arnold kezezett, de a bíró sípja ezúttal is néma maradt. A Liverpool 3-1-re legyőzte a Cityt, így 8 pontra növelte előnyét a Premier League tabellájának élén.

Premier League, 12. forduló

Manchester United–Brighton 3-1 (2-0)
Wolverhampton–Aston Villa 2-1 (1-0)
Liverpool–Manchester City 3-1 (2-0)

Kiemelt kép: PAUL ELLIS / AFP

Olvasói sztorik