Nemzetközi foci

Gulácsi bombagólt kapott, de így is nyert a Leipzig

Az RB Leizpig hátrányból fordított és nyert a 4-2-re a Hertha Berlin otthonában a Bundesliga 11. fordulójában. A lipcseiek kapujában ezúttal is Gulácsi Péter állt, Willi Orbán viszont nem volt ott a meccskeretben korábbi térdsérülése miatt.

A mérkőzést megelőzően a két térfelet egy nagy fal választotta el, amit aztán leromboltak. Most van a 30 éves évfordulója a berlini fal elbontásának, erre emlékeztek egész héten a német fővárosban.

Ami a találkozót illeti, némi meglepetésre a Hertha szerzett vezetést a 32. percben, Mittelstadt ragasztott óriási gólt Gulácsi kapujába, a magyar hálóőr tehetetlen volt. Nem esett pánikba a bekapott találattól a Lipcse, amely még a szünet előtt fordított: előbb egy VAR-segítségével megítélt tizenegyesből volt eredményes a vendégcsapat, majd Sabitzer megpattanó lövése akadt be.

A Hertha gólja:

A Herthát eléggé megfogták a történtek, érződött a csapaton, hogy elbizonytalanodott, a eipzig így magabiztosan őrizte a vezetést. A 87. percben dőlt el végleg a meccs, a csereember, Kampl szerzett gólt, majd bevitt még egy gyomrost a vendégcsapat a berlinieknek. Selke találata már nem osztott, nem szorzott, 2-4 lett a vége.

Szalai Ádám csapata, a Mainz otthon kapott ki 3-2-re a Union Berlintől. A magyar csatár végigjátszotta a mérkőzést.

Bundesliga, 11. forduló

Hertha-RB Leipzig 2-4 (1-2)
Mainz-Union Berlin 2-3 (0-2)   
Paderborn-Augsburg 0-1 (0-1)
Schalke-Fortuna Düsseldorf 3-3 (1-0)

Kiemelt kép: Daniel Kopatsch/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik