Nemzetközi foci

Elfogadhatatlan Balotelli arroganciája a drukkerek szerint

Semmi kétségünk afelől, hogy Balotelli minden téren olasz, és még bresciai is. De a folytonos arroganciája elfogadhatatlan

– ezt írták közleményükben az olasz élvonalban szereplő Brescia szurkolói.

A 11. fordulóban Veronában játszott a csapat, a mérkőzésen pedig a hazai drukkerek egy csoportja provokálta Mario Balotellit, a vendégek csatárát, aki aztán megunva a huhogást a lelátóra bikázta a labdát. Csak hosszas győzködés után tért vissza a pályára, gólt is szerzett, a Brescia viszont 2-1-re kikapott.

A Salvini-jelenség miatt egyre hangosabb az olasz foci rasszista kisebbsége
Egyre több a botrány Olaszországban, legutóbb az olasz válogatott Mario Balotellit találták meg Veronában, az ügy vége az lett, hogy egy vezérszurkolót 2030-ig kitiltottak a stadionból.

A történtek után a Hellas Verona szurkolói csoportjának vezetője, Luca Castellini azt mondta, hogy Balotelli sosem lesz igazi olasz. A vezérdrukkert a mérkőzésen történtek miatt 11 évre kitiltották a stadionból.

Ennek kapcsán született meg a bresciai drukkerek levele. Szerintük egy ultravezér véleményét nem lehet ráhúzni mindenkire, viszont a média és a közvélemény boszorkányüldözést folytat a drukkerek ellen, és le akarják rombolni az ultrák világát.

Ez nem jelenti azt, hogy ezek a rigmusok elfogadhatóak lennének, de nem minden veronai drukker rasszista, mint ahogyan a veronai kanyar sem egy Ku-Klux-Klán-gyülekezet. Nem lehet teljes szurkolói csoportokat lerasszistázni, ugyanakkor ez egy valós probléma, ami elég nagy tömegpánikot tud okozni. De ezt a rendhagyó beszédet sokkal inkább alkalmazzák közszereplők és politikusok, de természetesen őket senki sem akarja kitiltani sehonnan azért, mert etikai normákat sértenek.

Kiemelt kép: Alessandro Sabattini/Getty Images

Olvasói sztorik