Nemzetközi foci bajnokok ligája

Rodrygo lehet a Real Madrid Neymarja

Aki eddig nem hallotta a nevét, az most biztosan felfigyelt rá: a brazil Rodrygo Goes 18 évesen és 301 naposan mesterhármast szerzett a török Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-meccsen.

Ezzel ő lett a sorozat második legfiatalabb triplázója, egy másik realos, az 1995 őszén a Fradi ellen remeklő Raúl előzi csak meg, honfitársai közül pedig csak Ronaldo szerzett nála fiatalabban mesterhármast a nemzetközi porondon.

Rodrygo teljesítménye azért is különleges, mert mindössze a hatodik meccsén lépett pályára a Realban, amióta a madridi klub a nyáron 45 millió euróért megvette a Santostól.

A 4. percben ballal talált be,

aztán a hetedikben fejjel, amivel ő lett a BL leggyorsabb duplázója,

és a végén még Karim Benzema passzába pont annyira ért bele jobbal, hogy a labda beguruljon a kapuba, úgyhogy ez egy tökéletes mesterhármas lett.

„Azt hallani, hogy a Bernabéu a nevemet skandálja, olyan, mint egy álom. Vidám este volt, de nyugodtnak kell maradnom. Minden sokkal gyorsabban történt eddig, mint ahogyan vártam” – nyilatkozta a meccs hőse.

A Real edzője, Zinédine Zidane azt nyilatkozta, őt nem lepte meg Rodrygo.

Nagyon intelligens, gyorsan tanul és folyamatosan fejlődni akar. Fizikálisan még biztosan erősödni fog, de technikailag már most is tökéletes, mindent tud a labdával

– mondta játékosáról Zidane.

Rodrygo ugyanúgy a Santosból indult, mint Neymar, így aztán folyamatosan a PSG sztárjához hasonlítják, bár ő egyelőre szerényen elhárította, hogy párhuzamot vonjanak kettőjük között.

„Csak egy Neymar van, nem lesz másik. Én csak a Real Madrid Rodrygója szeretnék lenni” – nyilatkozta még Madridba érkezésekor. Ettől függetlenül, ha ilyen ütemben szórja majd a gólokat, semmi sem menti meg, hogy folyton Neymarral mérjék össze.

A három gólja mellett még egy gólpasszt is kiosztott Benzemának, aki zsinórban a 15. BL-idényében szerzett ezzel gólt, ami korábban csak Lionel Messinek sikerült. Benzema a Galata elleni duplájával 62 gólnál jár a BL-ben, így Cristiano Ronaldo, Messi és Raúl mögött a negyedik az örökranglistán. A Realban pedig már harmadik, a 62-ből ugyanis kerekben ötven gólt szerzett a spanyol klub színeiben, így megelőzte a legendás Alfredo di Stéfanót.

Kiemelt kép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Olvasói sztorik