Nemzetközi foci bajnokok ligája

Öt csapat máris továbbjuthat a Bajnokok Ligájában

Szerdán a PSG, a Bayern, a Juventus, a City és az Atlético is biztosíthatja helyét a nyolcaddöntőben.

Öt csapat, a Paris Saint-Germain, a Bayern München, a Manchester City, a Juventus és az Atlético Madrid biztosíthatja nyolcaddöntős helyét szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Az A csoportban a százszázalékos Paris Saint-Germain biztosan a legjobb 16 közé lép, amennyiben a papírformának megfelelően saját közönsége előtt legyőzi a Club Brugge együttesét. Bár a párizsiak listavezetőként meglepő vereséget szenvedtek pénteken a francia élvonalban sereghajtó Dijon otthonában, így is esélyesek belga riválisuk ellen, amelynek vendégeként 5-0-s győzelmet arattak két hete. Kylian Mbappéék döntetlennel is továbblépnek, ha a Real Madrid és a Galatasaray összecsapásán nem születik török siker. A rapszodikusan szereplő spanyol klubnak viszont fontos begyűjtenie a három pontot a Santiago Bernabéu Stadionban, ahol szombaton gól nélküli döntetlent játszott a Real Betisszel. Zinedine Zidane tanítványai számára bizakodásra adhat okot, hogy az isztambuli riválist a legutóbbi négy alkalommal legyőzték – írja az MTI.

Az eddigi három találkozóján szintén győztes Bayern München az Olimpiakosz elleni hazai sikerrel továbblépne a B jelű négyesből, ám a bajorok nincsenek jó passzban, miután szombaton 5-1-re kikaptak az Eintracht Frankfurttól, a klubvezetés pedig másnap menesztette a kispadról Niko Kovac vezetőedzőt. Így a görögök ellen Hans Flick pályaedző irányítja a csapatot, amely döntetlennel is biztos nyolcaddöntőssé válik, amennyiben a Tottenham Hotspur győzelemmel távozik a Crvena zvezda otthonából.

A C csoportban a legutóbbi öt tétmeccsén százszázalékos Manchester City a BL-ben pont nélkül álló Atalanta vendégeként lép pályára a milánói San Siróban, és ha megőrzi tökéletes mérlegét, az utolsó két játéknaptól függetlenül továbbjut. Sőt, a csoportelsőséget is megszerzi, ha eközben döntetlen születik a Dinamo Zagreb és a Sahtar Donyeck összecsapásán.

A D jelű kvartettből mindkét hétpontos együttes, a Juventus és az Atlético Madrid továbbléphet. Ehhez a Zebráknak a Lokomotiv Moszkva, a Matracosoknak a pont nélküli Bayer Leverkusen otthonából kell elvinniük a három pontot – a spanyoloknak ehhez a moszkvaiak veresége is szükséges.

Kiemelt kép: Thomas SAMSON / AFP

Olvasói sztorik