Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az Inter elhitte, hogy győzött, a Dortmund csattanós választ adott

Bajnokok Ligája: őrült meccset játszott a Chelsea az Ajax ellen.

Noha a Barcelona meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtva döntetlent játszott a Slavia ellen, a négy forduló alatt megszerzett nyolc pontja nyugodttá teheti. Vagyis könnyen előfordulhat, a Dortmund és az Inter egymást közt dönti el a továbbjutást. Az F-csoport kedd esti meccsén Németországban csapott össze a két együttes, és az olaszok (akik októberben 2–0-ra diadalmaskodtak Milánóban) villámgyorsan nyomatékosították, nem akarnak teret adni a Borussiának.

Lautaro Martínez, az Inter argentin gólgyárosa már az ötödik percben eredményes volt, majd egy másik dél-amerikai, az uruguayi Matias Vecino is betalált. A fordulat a második félidő elején következett be; a félelmetes szurkolótábora előtt felpörgő Dortmund a marokkói Achraf Hakimi révén szépített. Negyedóra múlva pedig már 2–2-re álltak a felek, majd Hakimi (egy védő!) duplázott. Maradt a 3–2, vagyis a hétpontos Dortmund felkúszott a második helyre, az Inter három egységgel gyűjtött kevesebbet.

Örömmel jelentjük, hogy a Salzburg a kezdőcsapatában számított Szoboszlai Dominikra, és a magyar tini boldogan nyugtázhatta, hogy kortársa, a fél Európa által körbeudvarolt norvég Erling Braut Haaland tizenegyesből szerez vezetést Nápolyban. A házigazda nem sokkal a szünet előtt egyenlített, és már nem változott az eredmény, vagyis Szoboszlaiék (honfitársunk végig a pályán volt) négy ponttal állnak a harmadik helyen.

A H-csoportban a Chelsea ellen „fűzte be az oktatófilmet” az Ajax. Legalábbis hatvan percig úgy tetszett…

Egészen elképesztő, amit idegenben produkál az előző évad meglepetéscsapata: a Valenciában elért 3–0-s siker után Londonban már 4–1-re vezetett, amikor hirtelen átírták a forgatókönyvet. Őrült ritmusra váltott a Chelsea, a 63. perctől ipari tempóban jöttek a gólok (valamint két holland kiállítás), és nem sokkal később 4–4 állt az eredményjelzőn.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

E-csoport

Napoli–Salzburg 1–1 (1–1)

Gólszerző: Lozano (44.), ill. Haaland (11. – tizenegyesből)

Liverpool–Genk 2–1 (1–1)

Gólszerző: Wijnaldum (14.), Oxlade-Chamberlain (53.), ill. Samata (41.)

 

F-csoport

FC Barcelona–Slavia Praha 0–0

Borussia Dortmund–Internazionale 3–2 (0–2)

Gólszerző: Hakimi (51., 77.), Brandt (64.), ill. Martínez (5.), Vecino (40.)

 

G-csoport

Zenit–RB Leipzig 0–2 (0–1)

Gólszerző: Demme (45+5), Sabitzer (63.)

Olympique Lyon–Benfica 3–1 (2–0)

Gólszerző: Andersen (4.), Depay (33.), Traoré (89.), ill. Seferovic (76.)

 

H-csoport

Chelsea–Ajax 4–4 (1–3)

Gólszerző: Jorginho (5., 71. – tizenegyesből), Azpilicueta (63.), James (74.), ill. Abraham (2., öngól), Promes (20.), Arrizabala (35., öngól), Van de Beek (55.)

Kiállítva: Blind (68.), Veltman (69.)

Valencia–Lille 4–1 (0–1)

Gólszerző: Parejo (66. – tizenegyesből), Soumaoro (82., öngól), Kondogbia (84.), Torres (90.), ill. Osimhen (25.)

Kiemelt kép: INA FASSBENDER / AFP

Olvasói sztorik