Nemzetközi foci

Két sztáredző közül kerülhet ki Kovac utódja Münchenben

Két meccs jut Hansi Flicknek?

Vasárnap este robbant a bomba Münchenben: a német topcsapat szakított Niko Kovac edzővel. Mint ismert, a Bayern múlt szombaton hatalmas pofonba szaladt bele Frankfurtban, az 1–5 a jelek szerint kiverte a biztosítékot a bajor vezérkarnál.

Miközben egyelőre annyit tudunk, hogy kedden az Olympiakosz (Bajnokok Ligája), majd szombaton a Dortmund (Bundesliga) ellen Hansi Flick irányítja az együttest, a fél világ azt találgatja, ki lesz az új edző.

A francia L’Équipe hétfői értesülései szerint az olasz Massimiliano Allegri és a portugál José Mourinho mindenképpen a jelöltek közt szerepel, ám a holland Erik ten Hag érkezése sem zárható ki. Utóbbi az Ajax szakmai munkájáért felel, állítólag szívesen dolgozna Münchenben, ám az idény közben nem akarja otthagyni az amszterdamiakat.

Bármilyen furcsa, felvetődött a korábbi Arsenal-edző Arsene Wenger, valamint a Red Bull-istállónál tevékenykedő Ralf Rangnick szerepvállalása is. A nemrég a lipcseieket irányító német tréner nyilvánvalóan jól ismeri a Bundesligát, kérdés, „sztáredzőben” gondolkodik-e a Bayern.

Kiemelt kép: PETER KNEFFEL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE

Olvasói sztorik