Nemzetközi foci

Másfél évig nem igazolhat a Cardiff City, ha nem fizeti ki az elhunyt Sala árát

A FIFA három átigazolási időszakból zárhatja ki a walesi klubot.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) három átigazolási időszakból kizárja a Cardiff Cityt, amennyiben nem fizeti ki a megállapított hatmillió eurót a január 21-én tragikus körülmények között elhunyt Emiliano Saláért a francia Nantes-nak.

Rossi kihirdette keretét a sorsdöntő, Wales elleni selejtezőre
Nagy Ádám és Pátkai Máté is visszatér.

A FIFA a Nantes februári beadványa után szeptember végén döntött arról, hogy a walesi klubnak az argentin játékos 15 millió fontos vételárának első részletét át kell utalnia a franciáknak. A Cardiff City október elején jelezte, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, ám a FIFA illetékes bizottsága hétfőn közleményt adott ki arról, hogy súlyos büntetést szabnak ki az egyesületre, ha nem küldi el a pénzt 45 napon belül.

A legutóbbi szezon végén az angol Premier League-ből kiesett Cardiff még nem reagált a FIFA legfrissebb közleményére, korábban viszont azt közölte: meglátása szerint a bizonyítékok arról tanúskodnak, hogy a két klub közötti megállapodás soha nem született meg, mivel a szerződés több pontja sem valósult meg, így pedig az semmisnek tekintendő, azaz fizetniük sem kell – írja az MTI.

A 28 éves Salát januárban klubrekordot jelentő összegért vásárolta meg a walesi egyesület, a futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen. Útközben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképernyőről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, roncsait csak február 3-án találták meg, benne Sala holttestével.

Kiemelt kép: LOIC VENANCE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik