Nemzetközi foci sport

Pokoli hőség vár az U17-válogatottra az utolsó csoportmeccsén

Minimum pontot kell szerezni a továbbjutáshoz, de a győzelem lenne az igazi Ecuador ellen.

A magyar válogatott pénteken, közép-európai idő szerint 21 órakor játssza utolsó csoportmérkőzését az U17-es világbajnokságon, Brazíliában. A győzelem biztos továbbjutást jelentene, az egy ponttal kevés esély maradna a csoportból való továbblépésre – foglalta össze a mieink esélyeit az MLSZ honlapja.

A magyar válogatott Nigéria és Ausztrália ellen is győzelemre állt az első félidő végén, de a második játékrészben az afrikaiak megfordították a meccset, az ausztrálok egyenlítettek és döntetlenre mentettek. A mieink tehát két forduló után egy ponttal állnak a csoportban, és a szinte biztos továbbjutáshoz nyerniük kell az ausztrálokat legyőző (2-1), a nigériaiaktól vereséget szenvedő (2-3) Ecuador ellen.

A mieink már a brazíliai megérkezést követően megszerezték első benyomásaikat a dél-amerikaiakról, a két csapat ugyanis egy szállodában lakik, így a játékosok nap mint nap találkoznak egymással. Ecuador legutóbbi meccsének második félidejét a stadionban látták a játékosok, és a szakmai stáb által összeállított videóösszeállításban egy elemzést is megtekintettek a kerettagok.

Ecuador erős, szervezett csapat, emellett nagyon gyors, egyénileg képzett támadókkal rendelkezik. Ennek ellenére hiszünk magunkban, tudjuk, hogy képesek vagyok elérni a célunkat, és egy pénteki győzelemmel továbbjutni a csoportból. Ehhez viszont javulnunk kell, elsősorban az előrejátékban, ha végig hozni tudjuk a Nigéria és az Ausztrália elleni első félidei teljesítményünket, akkor sikerülhet megszerezni a három pontot. Két csalódást keltő mérkőzés van mögöttünk, de már csak előre nézünk, és kizárólag azzal foglalkozunk, hogy a legjobb tudásunk szerint játsszunk péntek délután

– fogalmazott Posztobányi Patrik, a mieink csapatkapitánya.

A magyar válogatott játékosai a szerdai regenerációs nap után csütörtökön már az Ecuador elleni taktikát gyakorolták a hivatalos edzésen, amelyen nehezítő tényező volt a szinte végig szakadó eső, így az első percektől bőrig ázva végezték a gyakorlatokat a csapat tagjai. Nem lehetett ott a pályán Zuigeber Ákos, aki lábközépcsonttörést szenvedett az ausztrálok elleni mérkőzés első félidejében, valamint kihagyta a gyakorlást Hosszú Zétény is, ő viszont a mérkőzésre várhatóan játékra kész állapotban lesz.

Péntekre 34-35 fokos hőség várható Gioaniában, így a helyi idő szerinti 17 órás kezdés időpontjában még meglehetősen nehéz körülmények között játszhatnak a csapatok.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!