Nemzetközi foci

Pokoli hőség vár az U17-válogatottra az utolsó csoportmeccsén

Minimum pontot kell szerezni a továbbjutáshoz, de a győzelem lenne az igazi Ecuador ellen.

A magyar válogatott pénteken, közép-európai idő szerint 21 órakor játssza utolsó csoportmérkőzését az U17-es világbajnokságon, Brazíliában. A győzelem biztos továbbjutást jelentene, az egy ponttal kevés esély maradna a csoportból való továbblépésre – foglalta össze a mieink esélyeit az MLSZ honlapja.

A magyar válogatott Nigéria és Ausztrália ellen is győzelemre állt az első félidő végén, de a második játékrészben az afrikaiak megfordították a meccset, az ausztrálok egyenlítettek és döntetlenre mentettek. A mieink tehát két forduló után egy ponttal állnak a csoportban, és a szinte biztos továbbjutáshoz nyerniük kell az ausztrálokat legyőző (2-1), a nigériaiaktól vereséget szenvedő (2-3) Ecuador ellen.

A mieink már a brazíliai megérkezést követően megszerezték első benyomásaikat a dél-amerikaiakról, a két csapat ugyanis egy szállodában lakik, így a játékosok nap mint nap találkoznak egymással. Ecuador legutóbbi meccsének második félidejét a stadionban látták a játékosok, és a szakmai stáb által összeállított videóösszeállításban egy elemzést is megtekintettek a kerettagok.

Ecuador erős, szervezett csapat, emellett nagyon gyors, egyénileg képzett támadókkal rendelkezik. Ennek ellenére hiszünk magunkban, tudjuk, hogy képesek vagyok elérni a célunkat, és egy pénteki győzelemmel továbbjutni a csoportból. Ehhez viszont javulnunk kell, elsősorban az előrejátékban, ha végig hozni tudjuk a Nigéria és az Ausztrália elleni első félidei teljesítményünket, akkor sikerülhet megszerezni a három pontot. Két csalódást keltő mérkőzés van mögöttünk, de már csak előre nézünk, és kizárólag azzal foglalkozunk, hogy a legjobb tudásunk szerint játsszunk péntek délután

– fogalmazott Posztobányi Patrik, a mieink csapatkapitánya.

A magyar válogatott játékosai a szerdai regenerációs nap után csütörtökön már az Ecuador elleni taktikát gyakorolták a hivatalos edzésen, amelyen nehezítő tényező volt a szinte végig szakadó eső, így az első percektől bőrig ázva végezték a gyakorlatokat a csapat tagjai. Nem lehetett ott a pályán Zuigeber Ákos, aki lábközépcsonttörést szenvedett az ausztrálok elleni mérkőzés első félidejében, valamint kihagyta a gyakorlást Hosszú Zétény is, ő viszont a mérkőzésre várhatóan játékra kész állapotban lesz.

Péntekre 34-35 fokos hőség várható Gioaniában, így a helyi idő szerinti 17 órás kezdés időpontjában még meglehetősen nehéz körülmények között játszhatnak a csapatok.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Olvasói sztorik