Nemzetközi foci

„Messi legyen tökös, igazoljon a Real Madridba”

Hugo Gatti szerint honfitársa a Barcelonában nem tudja bebizonyítani, hogy ő a világ legjobbja.

A Boca Juniors korábbi kapusa, a 18-szoros argentin válogatott Hugo Gatti szerint honfitársa, Lionel Messi csak úgy tudja bebizonyítani, hogy ő a világ legjobb játékosa, ha eligazol a Real Madridba. A 75 éves egykori hálóőr úgy érzi, honfitársa az igazán nehéz meccseken nem tudott bizonyítani, s élvezi azt, hogy Barcelonában mindig otthoni környezet várja.

Tökösnek kell lennie, el kell mennie a Real Madridhoz, és bizonyítani, mint azt Cristiano Ronaldo tette. Máskülönben megmarad egy játékosnak a sok közül. Cristiano a világ legjobb klubjába igazolt. Messi viszont otthon játszik, a saját pályáján, ennek minden előnyét élvezi. Játsszon a Bajnokok Ligájában és a világbajnokságon, máskülönben csak egy lesz a sok közül. Ha a BL-ben, a vébén játszik, akkor olyanokkal versenyezhet, mint Johan Cruyff, Diego Maradona és Pelé. Messi akkor játszik, amikor azt hagyják neki. Nagyon könnyű úgy focizni, hogy minden neked kedvez a hazai pályán

– idézi a Marca Gatti El Chiringuito de Jugones-nek adott interjúját. Szavait így elsőre kissé nehéz értelmezni: Messi rendszeresen játszik a BL-ben, ráadásul a világbajnokságon is láthattuk már nem egyszer.

Utóbbi sorozatban viszont rendre azért kritizálják, mert bár klubszinten sikeresebb, mint a nemzeti hős Maradona, a legendás játékos a válogatottban jóval eredményesebb volt, mint Messi. Gatti is azt emelte ki az interjú során, hogy éppen a nagy meccseken nem játszik jól az argentin zseni.

Kiemelt kép: Lluis Gene/AFP

Olvasói sztorik