Nemzetközi foci

Szoboszlai-gól is kellett a Salzburg győzelméhez

Ő nyitotta a találatok sorát.

A Red Bull Salzburg Szoboszlai Dominik büntetőjével szerzett vezetést az osztrák Bundesliga 12. fordulójában. Az együttes végül egy hajrágóllal 3-2-re verte a Rapid Wient – a magyar játékos a 89. percig volt pályán, a győztes gólt már a kispadról nézhette. A vendégeknél Szántó Tamás sérülés miatt nem volt keretben.

Az Ugrai Rolandot a 72. percben pályára küldő Atromitosz 4-0-ra verte a Panionoszt a görög bajnokság nyolcadik fordulójában – Ugrai 4-0-nál állt be, becserélését követően egy sárga lapot gyűjtött be, míg Megyeri Balázs a kispadról követte az eseményeket. Az Arisz is nyert, Korhut Mihállyal végig a soraiban győzte le a Panetolikoszt – a válogatott védő szintén besárgult a találkozón.

A pagról nézte végig Nagy Dominik a csapata, a Legia Warszawa gáláját: 7-0-ra nyert az együttes a Wisla Kraków ellen a lengyel élvonal 13. fordulójában.

Holender Filip és Kecskés Ákos is kezdő volt a Luganóban, mely otthon kapott ki a St. Gallentől a svájci első osztály 12. fordulójában 3-1-re. Holendert a 83. percben lecserélték, Vécsei Bálint nem volt keretben.

A Michalovce vendégeként nyert a Slovan Bratislava 1-0-ra a szlovák első osztály 13. fordulójában – Holman Dávid a 71. percben kapott lehetőséget a pozsonyiaknál, Guzmics Richárdot viszont nem nevezték a találkozóra.

Dzsudzsák Balázs is sárga lappal hozta le csapata, az Ittihad Kalba bajnokiját az Emírségek bajnokságának ötödik fordulójában. Végig a pályán volt, 3-2-re kaptak ki az al-Dzsazira vendégeként.

A dél-koreai másodosztályban 0-0-t játszott a Puszan a Csonnam Dragons ellen – a Puszannál Novothny Soma a 80. perctől volt a pályán.

Kiemelt kép: Joe Klamar/AFP

Olvasói sztorik