Nemzetközi foci bajnokok ligája

Már csak pár meccs és egy pöttöm belga lesz Nápoly új királya

Óriási meccset vívott egymással a Szoboszlai Dominikot ezúttal a kispadon hagyó Salzburg az olasz bajnokság tavalyi másodikjával, a Napolival.

Szoboszlai Dominik a padon maradt, a szupertehetség Haland duplázott, a Salzburg kikapott
A címvédő Liverpool és a Barcelona is idegenben győzött a Bajnokok Ligájában.

Az olaszok 3-2-re nyertek, és a győzelemben főszerepet játszott a belga Dries Mertens, aki kétszer is betalált.

Az első góljánál hatalmas erővel lőtt a léc alá,

a másodiknál pedig kihasználta, hogy Kévin Malcuit beadásánál egyik hazai védő sem reagált időben.

Mertens a BL idei kiírásában három gólnál jár, a Napoliban pedig minden sorozatot számolva 116 alkalommal volt eredményes, így nem kisebb egyéniséget előzött meg, mint az olasz városban a mai napig Istenként tisztelt Diego Maradonát.

A belga szélső 2013-ban került 9 millió euróért a PSV-től a Napolihoz, ahol azóta folyamatosan pötyögteti a gólokat. Mertens leginkább akkor teljesedett ki, amikor a 2016-2017-es idényben Arkadiusz Milik sérülése miatt akkori edzője, Maurizio Sarri középcsatárt játszatott vele, és ennek eredményeként 28 góllal zárt, eggyel maradt csak le a gólkirályi címet besöprő Edin Dzeko mögött.

Azóta 18 és 16 gólt szerzett a Serie A utolsó két idényében, a mostaniban pedig 4 gólnál jár. Maradona leelőzése után immár csak a szlovák Marek Hamsik van Mertens előtt, aki 121 nápolyi gól után igazolt Kínába. Látva a 32 éves, mindössze 169 cm magas Mertens hatékonyságát, néhány hét és ő lesz az új klubrekorder.

Meg is érdemli, mert a villámgyors, jól cselező és mindkét lábbal jól rúgó támadó az európai topligák egyik legalulértékeltebb játékosa, pedig rendre előrukkol valami látványos dologgal.

Kiemelt kép: KRUGFOTO / APA-PictureDesk

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik