Nemzetközi foci

Zidane válaszolt a Real Madridot ért kritikákra

„Ez a futball. Sok mindent nyertünk, de az már a múlt.”

A Bajnokok Ligája keddi játéknapján a Real Madrid megszerezte első sikerét: a spanyolok győztes gólját a Galatasaray ellen (0-1) Toni Kroos szerezte, aki 100. BL-meccsét játszotta. A siker után érthetően boldogan értékelt Zinédine Zidane vezetőedző.

Lewandowskit akarja januárban a Real Madrid
Pazar formában a Bayern München lengyel támadója.

„Elégedett vagyok az egész csapattal, főleg miután ennyi kritika érte őket. Egy nehéz pályán sikerült győzni, és végig jó teljesítményt nyújtani. Nagyon fontos a győzelem, amikor három naponta kell játszani. A mérkőzésen az elejétől a végéig ott voltunk fejben. Erősen kezdtünk, de mégis nekik volt két gólhelyzetük. Több nagy lehetőséget is kialakítottunk, és számos remek támadást vezettünk. Örültem volna, ha sikerül megszerezni a második gólt, sőt akár a harmadikat is, mert akkor az ellenfél összeesett volna. Mivel ez nem jött össze, ezért az utolsó pillanatig volt reményük az egyenlítésre. Mi 90 percig koncentráltunk, keményen dolgoztunk, megérdemelten nyertünk” – idézi a klubbal három BL-t nyerő trénert a penamadridista.hu.

Amikor veszítesz, hangosabban kritizálnak. Ez a futball. Sok mindent nyertünk, de az már a múlt. Tudom, hol vagyok, és hogy milyen pozícióban. A játékosok jól válaszoltak ma a pályán. Sokat tettek a győzelemért.

Zidane kiemelt néhány játékost név szerint is.

Karim Benzemáról: „Tudja, hogy a csapat egyik kapitánya, ennek megfelelően vállal szerepet a pályán. Örülök, hogy velünk van, mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk, mindenkinek felelősséget kell vállalnia a csapatért. Ez nála nemcsak azt jelenti, hogy játszik, hanem folyamatosan irányítja és segíti a társakat.”

Thibaut Courtois-ról: „Az első félidőben nagyon fontos védéseket mutatott be. Megmentette a csapatot, mert minden más lett volna, ha hátrányba kerülünk. Örülök a teljesítményének, nagy szüksége volt már erre. Nem gondolom, hogy a mai találkozó volt a fordulópont.”

Hazard a szezon helyzetét hagyta ki
Üres kapura a felső lécet találta el.

Eden Hazard-ról: „Nem hiszem, hogy frusztrált lenne. A legfontosabb, hogy sikerül helyzeteket kialakítani. Nem aggódom, és szerintem ő sem. Folyamatosan egyre jobb lesz. A legfontosabb, hogy csapatszinten jól teljesítettünk.”

Kiemelt kép: Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency

Olvasói sztorik