Nemzetközi foci

Edzőmenesztés Madridban, Pellegrino repült

Felkészül a Real?

Az argentin Mauricio Pellegrino közös megegyezéssel távozott a spanyol bajnokság élvonalában sereghajtó Leganés csapatától. A klub közleménye szerint már nem a 48 éves tréner ül szombaton a kispadon a Mallorca elleni bajnokin. Az új vezetőedző bejelentéséig a második csapatot irányító Luis Cembranos vezeti az együttest.

Pellegrinót tavaly nyáron nevezték ki a madridi kiscsapat (ha már itt tartunk, a Realt irányító Zinédine Zidane pozíciója sem szilárd…) kispadjára, és vezetésével a gárda kiharcolta a bennmaradást a LaLigában, így az évad végén lejáró szerződését májusban két évvel meghosszabbították – írja az MTI. Ebben az idényben viszont kilenc fordulót követően még nyeretlen a bajnokságban a csapat, két döntetlen mellett hét vereséggel áll a tabella utolsó helyén, a begyűjthető 27 pontból mindössze kettőt megszerezve (0-2-7). Pellegrino a hétfő délutáni megbeszélésen jelentette be játékosainak távozását.

Az edző a 2016-17-es idényben az Alavésszel a LaLiga kilencedik helyén végzett és kupadöntős volt, majd az angol élvonalbeli Southamptonnál vállalt munkát, de tavaly márciusban menesztették.

A kiemelt képen Pellegrino és Zidane. Fotó: TF-Images/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik