Nemzetközi foci

Klopp a videobíró használatát bírálta az MU ellen rangadó után

Solskjaer szerint jól döntött a játékvezető.

Jürgen Klopp a videobíró-rendszer (VAR) angliai használatát bírálta azután, hogy csapata, a Liverpool 1-1-es döntetlent játszott a Manchester United vendégeként a labdarúgó Premier League kilencedik fordulójának rangadóján.

A Liverpool a végén mentett pontot az MU otthonában
Megszakadt a Premier League-listavezető győzelmi sorozata, de a United nyeretlen szériája folytatódik.

A német tréner úgy véli, “nem sok értelme van” annak, ahogy ezt a segédeszközt az angol bajnokságban használják. A vasárnapi mérkőzésen a hazaiak kerültek előnybe a 37. percben Marcus Rashford révén, és bár a gól előtt úgy tűnt, az MU ellentámadását szabálytalanság előzte meg, a játékvezető a videobíró használatát követően nem változtatta meg a döntését. Klopp viszont úgy látta, hogy szabadrúgás járt volna a Divock Origin elkövetett szabálytalanság miatt.

Van itt egy probléma, amiről beszélni kell. Száz százalékban meg voltam győződve arról, hogy a VAR megváltoztatja majd a játékvezető döntését. A bíró azért engedte tovább a játékot, mivel ott van a VAR, a visszajátszásnál viszont arra jutottak, hogy nem volt egyértelmű az eset

– utalt arra a tréner, hogy az angliai szabályok szerint a videobíró csak egyértelmű esetben bírálhatja felül a játékvezetőt.

Biztos vagyok benne, hogy Martin Atkinson lefújja az esetet, ha nincs a VAR, de így továbbengedte az akciót”

– mondta, hozzátéve, hogy nem dühös, csak jelzi a problémát.

A hazai gólhoz vezető akció úgy indult, hogy a United térfelén Victor Lindelöf eltalálta Origi lábszárát, de kérdéses volt, hogy ettől el kellett-e esnie a belga játékosnak.

Ole Gunnar Solskjaer, az MU trénere viszont dicsérte a bírót, hogy nem fújt az esetnél, mint mondta, egyértelmű, hogy nem történt szabálytalanság.

Ez nem kosárlabda, az ilyesmi sohasem szabálytalan. A bíró jól döntött, hagyta, hogy igazi futball alakuljon ki ütközésekkel, nem állította meg sűrűn a játékot

– idézi az MTI Solskjaer szavait.

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool – amely Adam Lallana révén a 85. percben egyenlített – sorozatban 17 megnyert bajnoki mérkőzés után vesztett pontokat, egy újabb győzelemmel beállította volna a Manchester City rekordját. Ugyanakkor a döntetlennel is az élen maradt a PL-ben, és hat ponttal előzi meg a második helyezett Manchester Cityt. A Manchester United a 13. helyen áll.

Kiemelt kép: OLI SCARFF / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik