Nemzetközi foci

A Liverpool a végén mentett pontot az MU otthonában

Megszakadt a Premier League-listavezető győzelmi sorozata, de a United nyeretlen szériája folytatódik.

Szuperrangadó zárta a hétvégét a Premier League-ben: a szerényebben rajtoló, a 9. fordulóig mindössze kilenc pontot szerző Manchester United a listavezető, hibátlan Liverpool FC-t fogadta. A hazaiak a legutóbbi három bajnokijukon csak egy pontot gyűjtöttek.

A mérkőzésen azonban eltűnt a 13(!) helyezésnyi különbség a csapatok között: bár az első félidőben némileg a Liverpool dominált – labdabirtoklásban főleg –, a 36. percben Marcus Rashford az MU-nak szerzett vezetést Daniel James remek centerezését követően – a játékvezető a VAR-t is segítségül hívta a találatot megelőző labdaszerzés miatt.

A sérült Mohamed Szalah nélkül felálló vendégek még a 45 perc letelte előtt egyenlíthettek volna, de Sadio Mané (kezezés után szerzett) találatát követően ezúttal sem volt segítségükre a videóbíró – 1-0-s hazai vezetéssel zárult a félidő.

A második játékrészben sokáig nem tudott mit kezdeni ellenfelével a listavezető, aztán a 85. percben egy mindenkin átcsorgó passzra érkezett Adam Lallana, és megmentette az egyik pontot a Liverpoolnak (1-1).

Rashford szerzett vezetést

Lallana egyenlített

Premier League, 9. forduló, vasárnapi mérkőzés

Manchester United–Liverpool FC 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Rashford (36.), illetve Lallana (85.)

Kiemelt kép: Oli Scarff/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik