Nemzetközi foci

Megszerezte első gólját az 50 kilót fogyott norvég csatár

Hihetetlen történetről számoltak be a norvég lapok, hivatkozva egy 27 éves fiatalember, bizonyos Karl-Gunnar Ellefsen Twitter-bejegyzésére: az amatőr futballista négy éve még 120 kg-ot nyomott, azonban ötven kilót leadott, és október közepén bemutatkozhatott a norvég ötödosztályban. És ha már játszott, gólt is szerzett.

Debütáltam a norvég 4. divízióban, és nem csupán pályára léptem, gólt is szereztem. Elmesélem a történetem, de hosszú lesz, mert nem csupán a futballmérkőzésről szól

kezdte bejegyzését Ellefsen, aki abban bízik, hogy másoknak is jó példát és erőt ad a változáshoz.

„2016 őszén úgy döntöttem, hogy cselekednem kell. 166 centis magasságomhoz 120 kg voltam, a 43,5-ös testtömegindex (BMI) nagyon súlyos elhízást mutatott. Úton voltam a korai halál felé” – írta.

Először az étrendváltásra és a könnyű mozgásra összpontosított, és 120 kilóról 80 kg-ra fogyott, így 2017 télen elkezdhette az erősítő edzéseket is.

„Ennek eredménye a mai napig látható: mínusz 50 kiló és teljesen más életminőség. Minden hétköznapi dolog sokkal könnyebbé, az állandó testmozgás pedig a mindennapi élet egyik kiemelt részévé vált” – mesélte.

A futballal úgy került szorosabb kapcsolatba, hogy 2012 óta az Arendal csapatának szurkolt, csatlakozott az első ultracsoporthoz is. 2018 tavaszán az utánpótlásban lett másodedző, és egy ártatlan viccből valóság lett: Roger Risholt edző ugyanis közölte vele, hajlandó pályára küldeni az Arendal második csapatában, amely az ötödosztályban (4. Division) szerepel.

„A Tveit elleni hazai csata volt a megígért mérkőzés, de én már a szeptember 16-i, Flöy 2, illetve a szeptember 23-i, Kvinesdal ellen is ott ültem a kispadon. A mérkőzések azonban szorosan alakultak, így nem adódott lehetőség a pályára lépésre. A Tveit ellen azonban a második félidő elején szóltak, játszhatok 15 percet. A 74. percben beálltam Jens Kristian Skogmo helyére. A hihetetlen és elképzelhetetlen 12 perccel később következett be, jókor voltam jó helyen és gólt szereztem.”

A végeredmény 10-1 lett, Ellefsen azt mondta, ez több volt, mint amiről valaha is álmodott.

Sokan mondják, ha ezt én megtettem, mindenki meg tudja csinálni. Nem könnyű feladat, sokszor elbuktam, végül hosszú idő alatt történt változások vezettek oda, ahol most vagyok. A jelenlegi életem meglehetősen különbözik a korábbi életemtől.

Kiemelt fotó: adressa.no

Olvasói sztorik