Nemzetközi foci

Eb-selejtezők: Bale mentett pontok Walesnek a horvátok ellen

Horvátország még nem jutott ki, az oroszok és lengyelek viszont igen.

A szűk magyar győzelem után a mieinkkel azonos csoportban lévő Wales az éllovas horvát válogatottat látta vendégül az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A horvátok egy győzelemmel biztosították volna kijutásukat a 2020-as kontinensviadalra, ám hiába szereztek gyorsan vezetést, Gareth Bale az első félidő ráadásában egyenlített és kialakította az 1-1-es végeredményt.

Nem fogott kezet Rossival a lecserélt Dzsudzsák
A találkozó után feldúltan nyilatkozott a csapatkapitány.

Magyar szempontból ez az összecsapás azért volt fontos, mert így a horvátok nem tét nélkül fogadják a szlovákokat. A szlovákokat két ponttal megelőzve ugyanis jelenleg második a magyar csapat, de egy meccsel kevesebbet játszott a szomszédos rivális, amely ha novemberben nem nyer Horvátországban, akkor Marco Rossi szövetségi kapitány együttese úgy léphet pályára a november 19-i zárókörben Walesben, hogy győzelemmel kijut a részben budapesti rendezésű 2020-as Eb. A horvátoknak még egy pontra van szükségük a biztos Eb-részvételhez.

Wales sorsa a döntetlennel már szintén nem a saját kezében van, a szigetországiaknak ugyanúgy szükségük van a szlovákok pontvesztésére, mint a magyaroknak.

Bale gólja:

A C-csoportban óriási a csata az élmezőnyben: a hollandok Wijnaldum duplájával Fehéroroszországban, a 76 percig emberhátrányban játszó németek Észtországban nyertek, így mindkét csapat 15 ponttal áll. A lengyelek legyőzték Észak-Macedóniát, így biztosan kijutottak az Eb-re.

Az oroszok 5-0-ra nyertek Cipruson, ezzel negyedik csapatként kvalifikálták magukat. Az I csoportból korábban Belgium biztosította helyét a 2020-as Eb-n San Marino csütörtöki 9-0-s kiütésével. Az olasz válogatott szombaton jutott ki a kontinenstornára a J csoport éllovasaként.

Európa-bajnoki selejtezők, vasárnapi eredmények

C csoport:
Fehéroroszország-Hollandia 1-2 (0-2)
Észtország-Németország 0-3 (0-0)

E csoport:
Magyarország-Azerbajdzsán 1-0 (1-0)
Wales-Horvátország 1-1 (1-1)

G csoport:
Szlovénia-Ausztria 0-1 (0-1)
Lengyelország – Észak-Macedónia 2-0 (0-0)

I csoport:
Skócia-San Marino 6-0 (3-0)
Ciprus-Oroszország 0-5 (0-2)
Kazahsztán-Belgium 0-2 (0-1)

Kiemelt kép: GEOFF CADDICK / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik