Nemzetközi foci sport

Eb-selejtezők: Bale mentett pontok Walesnek a horvátok ellen

Horvátország még nem jutott ki, az oroszok és lengyelek viszont igen.

A szűk magyar győzelem után a mieinkkel azonos csoportban lévő Wales az éllovas horvát válogatottat látta vendégül az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A horvátok egy győzelemmel biztosították volna kijutásukat a 2020-as kontinensviadalra, ám hiába szereztek gyorsan vezetést, Gareth Bale az első félidő ráadásában egyenlített és kialakította az 1-1-es végeredményt.

Nem fogott kezet Rossival a lecserélt Dzsudzsák
A találkozó után feldúltan nyilatkozott a csapatkapitány.

Magyar szempontból ez az összecsapás azért volt fontos, mert így a horvátok nem tét nélkül fogadják a szlovákokat. A szlovákokat két ponttal megelőzve ugyanis jelenleg második a magyar csapat, de egy meccsel kevesebbet játszott a szomszédos rivális, amely ha novemberben nem nyer Horvátországban, akkor Marco Rossi szövetségi kapitány együttese úgy léphet pályára a november 19-i zárókörben Walesben, hogy győzelemmel kijut a részben budapesti rendezésű 2020-as Eb. A horvátoknak még egy pontra van szükségük a biztos Eb-részvételhez.

Wales sorsa a döntetlennel már szintén nem a saját kezében van, a szigetországiaknak ugyanúgy szükségük van a szlovákok pontvesztésére, mint a magyaroknak.

Bale gólja:

A C-csoportban óriási a csata az élmezőnyben: a hollandok Wijnaldum duplájával Fehéroroszországban, a 76 percig emberhátrányban játszó németek Észtországban nyertek, így mindkét csapat 15 ponttal áll. A lengyelek legyőzték Észak-Macedóniát, így biztosan kijutottak az Eb-re.

Az oroszok 5-0-ra nyertek Cipruson, ezzel negyedik csapatként kvalifikálták magukat. Az I csoportból korábban Belgium biztosította helyét a 2020-as Eb-n San Marino csütörtöki 9-0-s kiütésével. Az olasz válogatott szombaton jutott ki a kontinenstornára a J csoport éllovasaként.

Európa-bajnoki selejtezők, vasárnapi eredmények

C csoport:
Fehéroroszország-Hollandia 1-2 (0-2)
Észtország-Németország 0-3 (0-0)

E csoport:
Magyarország-Azerbajdzsán 1-0 (1-0)
Wales-Horvátország 1-1 (1-1)

G csoport:
Szlovénia-Ausztria 0-1 (0-1)
Lengyelország – Észak-Macedónia 2-0 (0-0)

I csoport:
Skócia-San Marino 6-0 (3-0)
Ciprus-Oroszország 0-5 (0-2)
Kazahsztán-Belgium 0-2 (0-1)

Kiemelt kép: GEOFF CADDICK / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!