Nemzetközi foci

„Bebizonyíthatom, hogy mennyit érek” – lekerült a teher a Juve sztárjától

Paulo Dybala újra megkapja a játéklehetőséget a torinóiaknál.

A hétvégén a címvédő Juventus 2-1-re győzött az Internazionale otthonában, így átvette a vezetést riválisától az olasz bajnokságban. A Juve első gólját az a Paulo Dybala szerezte, aki alapember volt Cristiano Ronaldo érkezése előtt, a 2018–2019-es szezonban azonban kevés játéklehetőséget kapott. Az új vezetőedző, Maurizio Sarri azonban számol vele.

Nem volt egy könnyű nyár

– mondta a Corriere della Serának Dybala, akit a nyáron sokszor szóba hoztak a Manchester Uniteddel, a Tottenham Hotspurral és a Paris Saint-Germainnel is, mivel sokan azt hitték, nem illik Sarri rendszerébe. Azonban az argentin támadó végül maradt a Juvénál.

„Hallani folyamatosan a nevedet, ahogy összekötik minden csapattal minden helyen, ahova nem akarsz menni, nem egy jó dolog. De ez a futball, még mielőtt kinyílt volna az átigazolási piac, azt mondtam: nem akarok távozni. Úgy gondoltam, fontosabb, hogy a pályán beszéljek, még akkor is, ha egészen az utolsó napig senki nem tudta, mi fog történni. Maradni akartam, itt akartam játszani és folytatni a karrieremet a Juvénál. Szerintem még mindig sokat tudok adni, és ezt egy kicsit meg is mutattam az Inter ellen” – mondta a játékos a juventushungary.hu szemlézése szerint.

Kevesebb terhet érzek a vállamon, és mentálisan nagyon nyugodt vagyok. Meg voltam győződve, hogy Sarrival élvezhetem a játékot, dolgozhatok, és bebizonyíthatom, hogy mennyit érek. És ezt próbálom tenni. Sarrinak és Allegrinek különböző stílusa van, és ez látszik is. Allegrivel annyi mindent csináltunk, de szerintem egy kicsit támadóbbak vagyunk Sarrival, és jobban járatjuk a labdát. Ezután persze még látnunk kell, mi fog történni a szezonban. A gólom fontos volt, a csapatnak és nekem is, hogy gólt szerezzek abban a pillanatban, és hogy hogyan érkeztünk a meccsbe. Még egyszer sem vesztettek a bajnokságban, és most már mi vagyunk az egyetlen veretlen csapat Európában: amikor a Juventus szóba kerül, néha egy kis tiszteletet kell tanúsítanod.

Kiemelt kép: Alberto PIZZOLI / AFP

Olvasói sztorik