Nemzetközi foci

Higuaín döntötte el az Inter és a Juventus rangadóját

Elvették Ronaldo gólját: az arca elmondja, mi volt erről a véleménye.

Az olasz bajnokság 7. fordulójának zárómérkőzéseként rendezték meg a 236. Derby d’Italiát, azaz az Internazionale és a Juventus rangadóját. A két csapat – amely a bajnokságban 200. alkalommal csapott össze – örökmérlegében a torinóiak állnak jobban: 106 győzelem és 58 döntetlen mellett 71 vereségük volt a kezdés előtt.

A Serie A aktuális szezonjában viszont az Inter kezdett jobban: a milánói kék-feketék eddig hibátlanul szerepeltek, így a forduló előtt két ponttal vezették a tabellát az egyszer már ikszelő Juve előtt.

A milánóiakat irányító Antonio Conte először volt ellenfele a Juventusnak azóta, hogy 2016-ban távozott Torinóból: a Zebrák edzőjeként 2011 és 2014 között három bajnoki címet szerzett, most pedig az Intert szeretné 2010 óta első bajnoki elsőségéhez segíteni.

A meccsen a vendégek kezdtek jobban: a 4. percben Paulo Dybala lövése talált utat a kapuba (0-1).

Matthijs de Ligt kezezése után az Inter egy jogos tizenegyessel egyenlített, Lautaro Martínez a 18. percben lőtt a hálóba (1-1).

Ez volt az eredmény a félidőben, pedig Cristiano Ronaldo is betalált, ám a találatát videózás után, les miatt érvénytelenítették. Az arckifejezését látva a portugál nem értett ezzel egyet, a videón viszont látszik: ha csak néhány centin is múlt, de jó ítélet született.

A második félidőben aztán csak behúzta a mérkőzést a Juventus: a győztes gólt Gonzalo Higuaín szerezte (1-2). A torinóiak ezzel átvették a vezetést a bajnokságban.

Serie A, 7. forduló:

Internazionale–Juventus 1-2 (1-1)

 

Korábban:
Torino–Napoli 0-0
AS Roma–Cagliari 1-1 (1-1)
Atalanta–Lecce 3-1 (2-0)
Bologna–Lazio 2-2 (2-2)
Fiorentina–Udinese 1-0 (1-0)
Genoa–AC Milan 1-2 (1-0)
Verona–Sampdoria 2-0 (1-0)
SPAL–Parma 1-0 (1-0)

 

A Brescia–Sassuolo mérkőzést a vendégcsapat klubtulajdonosának halála miatt december 18-ra halasztották.

Kiemelt kép: Alberto PIZZOLI / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik