Nemzetközi foci

Csodás magyar gólt ünnepelnek Salzburgban, de nem Szoboszlai lőtte

Bukta Csaba az Austria Lustenau ellen talált be.

Magyarországról nézve a salzburgi futballról a legtöbbeknek Szoboszlai Dominik neve jut eszébe, hiszen a fél Európa által csábított magyar válogatott kiválóság már BL-gólt is lőtt a szezonban.

Az osztrák klub második csapatában, a szintén salzburgi székhelyű, de másodosztályú FC Lieferingben is szerepel azonban honfitársunk, a támadó Bukta Csaba, aki remek emelésből talált be együttese vasárnapi, idegenbeli bajnokiján: már a harmadik percben mattolta az Austria Lustenau kapusát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bukta Csaba már a 3. percben gyönyörű gólt rúgott az osztrák másodosztályban! ⚽️ Gratulálunk @csababukta ! 👏 #alufcl #football #austria #2liga #hungary #cmg

CMG™ Careers Management Group™ (@cmgrouphu) által megosztott bejegyzés, Okt 6., 2019, időpont: 2:19 (PDT időzóna szerint)

A gól vezetést ért, a meccs végére kettős emberhátrányba került csapata mégsem tudott nyerni, a 3-2-es végeredménynek a hazaiak örülhettek.

Bukta két gólnál és két gólpassznál jár a bajnokságban, míg az Austria Lustenauban Tiefenbach Dániel hetedszer kapott lehetőséget, ezúttal a 75. percben állt be csereként.

Kiemelt kép: Facebook / Bukta Csaba

Olvasói sztorik