Nemzetközi foci

Otthon zakózott a Bayern, de Gulácsiék nem tudtak előzni

Timo Werner ott folytatta, ahol az RB Leipzig előző meccsén abbahagyta.

A Lyon elleni BL-csoportmeccsen a német válogatott csatár két óriási ziccert is elhibázott, Gulácsi Péterék pedig végül 2-0-s vereséget szenvedtek a francia Lyon ellen.

Wernernek a Bayer Leverkusen elleni meccs első félidejében is volt egy nagy helyzete, lefutotta a védőket, de csúnyán a bal sarok mellé lőtt. A brazil Cunha viszont közel járt a gólhoz, látványos emelésénél azonban a léc kisegítette a Leverkusent.

Ahogy az lenni szokott, a kihagyott lehetőségek miatt büntetett az ellenfél, a második félidő közepén Aranguiz beadása után Volland közelről passzolt Gulácsi kapujába.

A gól után gyorsan felpörgött a Lipcse, amely nagyon szép találattal egyenlített, Nkunku kissé hosszan vette át a labdát, de gyorsan korrigált, átemelte a védőjét, majd a kapus fölött eltette a labdát, ezzel alakult ki az 1-1-es végeredmény. A lipcseieknél Gulácsi és Willi Orbán is végigjátszotta a meccset.

A BL-ben a Tottenhamet 7-2-re elintéző Bayern a Hoffenheimet fogadta, amely a tavaly még a másodosztályban játszó Szargisz Adamjan vezérletével meglepte a bajorokat. Az örmény Adamjan előbb Tolisso labdavesztése után lőtt a rövidbe,

majd Lewandowski menetrendszerű gólja után

egy nagyon precíz lövéssel döntötte el a meccset.

A Dortmund nem tudta kihasználni a Bayern botlását, hiába vezetett 2-1-re, az idény eddigi meglepetéscsapata, a Freiburg Akanji öngóljával végül megmentett egy pontot, bár a védőt nem nagyon lehet hibáztatni, egy erőből középre lőtt labda pattant be a lábáról.

A döntetlent azt jelenti, hogy a Bayernnek, a Freiburgnak, a Lipcsének és a Leverkusennek is 14-14 pontja van az élmezőnyben.

Szalai Ádám a 85. percben állt be csereként a Mainzba, amely a Paderborn vendégeként győzött 2-1-re, amihez az is kellett, hogy a hajrában Zentner kapus kivédte Collins büntetőjét.

Bundesliga, 7. forduló:

Bayern München – TSG 1899 Hoffenheim 1-2 (0-0)
gól: Lewandowski (73.), illetve Adamyan (54., 79.)

SC Freiburg – Borussia Dortmund 2-2 (0-1)
gól: Waldschmidt (55.), Akanji (90., öngól), illetve Witsel (20.), Hakimi (67.)

Bayer Leverkusen – RB Leipzig 1-1 (0-0)
gól: Volland (66.), illetve Nkunku (78.)

SC Paderborn – FSV Mainz 1-2 (1-2)
gól: Zolinski (14.), illetve Quaison (8.), Brosinski (32., 11-esből)

Kiemelt kép: MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik