Nemzetközi foci

Szívrohamban hunyt el Messiék korábbi nagy riválisa

Isaac Promise mindössze 31 éves volt.

Harmincegy éves korában elhunyt a USL-ben (amerikai másodosztály) szereplő Austin Bold FC légiósa, Isaac Promise. A nigériai játékos halálhírét a tragédia másnapján, október harmadikán jelentette be klubja – a beszámolók szerint szívrohamban halt meg szerda éjjel.

A nigériai felnőtt válogatottban három találkozón egy góllal bizonyító középpályás 2018-ban lett az egyesült államokbeli klub játékosa. Azt megelőzően – egy szaúdi kitérő kivételével – tizenkét évet töltött el a török bajnokságban, ahol megfordult a többi között a Trabzonsporban, a Maniasporban és az Atalyasporban is.

Legnagyobb sikerét az utánpótlás- és az olimpiai válogatottban érte el: 2005-ben ezüstérmes lett az U20-as csapattal a korosztályos világbajnokságon, melynek akkor csapatkapitánya volt – az együttest a döntőben Argentína győzte le a gólkirályi címet is bezsebelő Lionel Messi két tizenegyesével. 2008-ban a nigériai U23-as csapatnak szintén csapatkapitánya volt, mely az olimpián ezüstérmet szerzett: a Kassai Viktor vezette fináléban ismét a Lionel Messivel, Sergio Agüeróval és Ángel di Maríával megerősített argentinok nyertek Di María találatával.

Kiemelt kép: Jewel Samad/AFP

Olvasói sztorik