Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szoboszlai: Ennyit még életemben nem futottam

A magyar válogatott játékos büszke, amiért 3-0-ról fel tudtak állni a Liverpool ellen.

Parádés mérkőzést játszott a címvédő Liverpool vendégeként a Szoboszlai Dominikkal a kezdőben felálló Red Bull Salzburg szerda este a Bajnokok Ligájában. A magyar válogatott középpályás együttese 3-0-ról felállt az Anfield Roadon 3-3-ra, de végül 4-3-as vereséget szenvedett. Szoboszlai az eredmény miatt csalódottan, a Salzburg talpra állása miatt viszont büszkén nyilatkozott a találkozó után.

Kevesen fektették így el a Liverpool klasszis védőjét
A salzburgi Hvang Hi Csan gyönyörű gólt szerzett Liverpoolban.

Csalódottság és büszkeség is van bennem. Azért vagyok büszke, mert null-háromról fel tudtunk állni három-háromra az Anfield Roadon a Liverpool ellen. Csalódott azért vagyok, mert több volt ebben, az egyenlítés után többet is kihozhattunk volna a meccsből, de a legnagyobb baj az volt, hogy az első húsz–harminc percben nem úgy álltunk hozzá, ahogy kellett volna és nem úgy csináltuk, ahogy meg volt beszélve

– kezdte az M4 Sportnak a 18 éves játékos, aki elárulta, mi történt a félidőben, ami után egyenlíteni tudtak.

Az első félidő végén nagyon kellett a gól, hogy három-eggyel menjünk a szünetre, ahol átálltunk egy másik szisztémára. Szerintem ez mindenféleképpen segített nekünk, de így sem volt elég a győzelemhez. Pontot sem tudtunk szerezni, de most már tudjuk, mire vagyunk képesek ilyen csapatok ellen. Szórakoztató meccs szerintem csak a nézőknek volt, mert ennyit még életemben nem futottam. Persze nagyon nagy élmény volt itt játszani ötvenezer ember előtt. Igaz, nem velünk voltak, de ez nem nagyon érdekelt senkit. Olyan energiát adott, hogy semmi nem számított.

– értékelt Szoboszlai.

Bajnokok Ligája, 2. forduló

FC Liverpool (angol)–Salzburg (osztrák) 4-3 (3-1)
Gólszerzők: Mané (9.), Robertson (25.), Szalah (36., 69.), illetve Hvang (39.), Minamino (56.), Haland (60.)

Kiemelt kép: Paul ELLIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik