Nemzetközi foci

Kidobták a szurkolók a stadionból a futballcsapat leendő tulajdonosát

Váratlan szurkolói akció előzte meg a holland másodosztály pénteki fordulójának Roda – De Graafschap mérkőzését, a hazai szurkolók ugyanis nem csupán transzparenssel tiltakoztak Mauricio Garcia de la Vega, leendő tulajdonos ellen, de néhány vehemensebb drukker – a biztonságiak asszisztálása mellett – ki is dobta stadionból mexikói üzletembert.

Kerkrade város csapata évek óta komoly anyagi problémákkal küzd, idős tulajdonosa, Frits Schrouff 2016 elején vállalta, hogy megpróbálja megmenteni, és 19 millió eurót pumpált a klubba.

Úgy tűnt, sikerült is egy orosz befektetőt találni, azonban Alekszej Korotajev sohasem érkezett meg a klubhoz, 2017 óta ugyanis börtönbüntetését tölti Dubajban.

Az új megmentő egy mexikói üzletember, Mauricio Garcia de la Vega lehet, akivel kapcsolatban szintén rossz híreket lehet hallani hazájából. A holland sajtó szerint az üzletember Mexikóban sorozatosan megsértette a törvényeket, és a mexikói szövetség 2018 márciusában fel is függesztette ügynöki engedélyét.

De la Vega megérkezett a pénteki bajnokira, azonban a csapat dühös szurkolói nem engedték be, rövid szóváltás után kiterelték az utcára – a biztonsági emberek pedig nem avatkoztak közbe.

Az 1-1-es döntetlennel véget ért mérkőzés után a Roda edzője, Jean-Paul de Jong nagyon szomorúnak nevezte a történteket, és a csapat nevében elhatárolódott a szurkolók akciójától.

Kiemelt fotó: 1limburg.nl

Olvasói sztorik