Nemzetközi foci

Fabián Ruizra jövő nyáron lecsaphat a Barcelona

Lapértesülések szerint már évek óta tervezik a leigazolását.

A Mundo Deportivo szerint Éric Abidal, az FC Barcelona sportigazgatója az elmúlt hétvégén Olaszországba utazott, hogy élőben tekintse meg a Lecce–Napoli (1-4) Serie A-találkozót. Egy kiszemelt miatt érkezett Itáliába: Fabián Ruiz játékára volt személyesen is kíváncsi.

A Napoli 23 éves, spanyol válogatott középpályását állítólag korábban kinézték maguknak a katalánok, már akkor felfigyeltek rá, mikor még a Real Betist erősítette. Sőt, többször kísérletet is tettek a leigazolására – először akkor, amikor az Elchénél játszott kölcsönben, majd amikor a Napoli 30 milliós ajánlata beérkezett, szintén próbálkoztak, de az olaszok előbb kifizették a játékos akkori kivásárlási árát.

A lap szerint Ruiz lehet a középpálya fiatalításának következő kulcsfigurája 2020 nyarán. A most 23 éves Arthur Melo és a 22 éves Frenkie de Jong kezdte a sort, őket követheti a spanyol játékos. Mint azt a Mundo megjegyzi: kell is a vérfrissítés, hiszen Sergio Busquets már a 32. életévében jár – jövő nyáron tölti be azt –, Ivan Rakitic is 32, Arturo Vidal pedig 33 éves lesz, mire véget ér a 2019–2020-as szezon.

Kiemelt kép: Loris Roselli/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik