Nemzetközi foci

UEFA-fordulat: mégsem lesz zárt kapus a szlovákok Eb-selejtezője

Elfogadták a fellebbezést.

Az Európai futballszövetség (UEFA) elfogadta a szlovákok fellebbezését, így a korábbi ítélettel ellentétben mégsem lesz zárt kapus a Wales elleni Európa-bajnoki selejtező.

Az UEFA hétfőn a szlovák, míg múlt pénteken a magyar szövetséget (MLSZ) büntette meg a két ország válogatottjának szeptember 9-i, budapesti mérkőzésén történt szurkolói rendbontások miatt. Így a szlovákoknak nézők nélkül kellett volna pályára lépniük Wales ellen, emellett húszezer eurós, vagyis hozzávetőleg 6.6 millió forintos bírságot fizetniük. A kontinentális szövetség honlapja alapján ugyanakkor helyt adott a szlovák szövetség fellebbezésének az UEFA fegyelmi testülete, amely „a provokatív politikai üzenetek” miatt kiszabott pénzbírságot is 15 ezer euróra csökkentette.

A magyar–szlovák találkozón elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt az MLSZ-nek zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni, október 13-ai hazai Európa-bajnoki selejtezőt, illetve csaknem húszmillió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak. Az MLSZ is fellebbezett, egyben kérte a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók azonosítását, ennek kapcsán csütörtökön nem jelentett be semmit az UEFA – írja az MTI.

Kiemelt kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP