Nemzetközi foci

Vinícius bombája az élre repítette a Real Madridot

Morata elvesztette a fejét, kihagyja a szombati városi rangadót.

Egy-egy vereség és döntetlen után ismét győzött az Atlético Madrid, amely a Mallorca otthonában diadalmaskodott 2–0-ra. A szerdai meccs „vesztesége” Álvaro Morata, aki a 69. percben állt be csereként, majd nem sokkal később mehetett is le.

A spanyol csatár túlságosan hevesen sérelmezte, hogy megrúgták: fojtogatni kezdte az ellenfelét, majd szövegelni kezdett. A dupla sárga lap óriási felelőtlenség a szombat esti Atlético–Real Madrid ütközet előtt. Morata természetesen kénytelen lesz kihagyni a derbit…

Morata butasága

 

A Real is pályára lépett szerdán, és a 36. percben Vinícius Júnior góljával szerezte meg a vezetést az Osasuna ellen. Ez volt az ifjú brazil csillag első bajnoki találata a most futó évadban. A második félidőben betalált Luka Jovics is, ám a videóbíró segítségével Antonio Mateu Lahoz játékvezető érvénytelenítette a szerb csatár gólját. Két perccel a beállása után – élete első spanyol bajnoki mérkőzésén – a mindössze 18 esztendős Rodrygo is betalált, így a Real 2–0-ra nyert, és a LaLiga-tabella élére ugrott.

Vinícius bombája

 

Spanyol bajnokság, 6. forduló, szerdai mérkőzések

Leganés–Athletic Bilbao 1–1 (0–0)

Mallorca–Atlético Madrid 0–2 (0–1)

Valencia–Getafe 3–3 (3–1)

Real Madrid–Osasuna 2–0 (1–0)

A kiemelt képen Vinícius Júnior. Fotó: OSCAR DEL POZO / AFP

Olvasói sztorik