Nemzetközi foci

Klopp megnevezte, kit választana utódjának a Liverpool élére

A német szakvezető szerint Steven Gerrard vehetné át tőle a menedzseri posztot.

A FourFourTwo magazin angol kiadásának adott hosszabb interjút Jürgen Klopp, az FC Liverpool menedzsere. A német szakvezető csapata hibátlan mérleggel vezeti a Premier League-et, folytatva az előző idény remek teljesítményét, amikor is második lett a csapat a bajnokságban a Manchester City mögött, míg a Bajnokok Ligájában győzelemig menetelt.

Klopp az interjúban nem rejtegette humorát. A City menedzseréről, Josep Guardioláról például elmondta, riválisa mindig jól néz ki a meccseken, szépen öltözködik, és kiabálás közben is megnyerő a megjelenése, ellenben saját magáról már nincs ilyen jó véleménnyel: mikor kiabál, úgy néz ki, mint egy sorozatgyilkos. Elmondása szerint gügyögve sem megnyerőbb: mikor így hajol kicsi babák fölé, ők rögtön sírva fakadnak.

Előkerültek persze mélyebb szakmai témák, így például az is, hogy szerinte ki válthatja őt a „vörösök” kispadján, amikor elköszön a klubtól.

Kennynek és Stevie-nek [Kenny Dalglish és Steven Gerrard] is nagy a támogatottsága. Ha a Liverpool holnap kirúgna, talán Kennyre esne először a választás, de minden bizonnyal Stevie-t is visszahoznák Glasgow-ból. Ha engem kérdeztek, hogy kinek kellene követnie engem, akkor én Stevie-t mondanám. Mindenben segítenék neki, amiben csak tudok. Ha valaki megkapja a munkádat, az nem az ő hibája, te nem vagy elég jó

– mondta Jürgen Klopp.

A német szakvezető maga is megerősítette már korábban, hogy jelenleg csak 2022 nyaráig tervez a Liverpoollal. Lejáró szerződését nem szeretné meghosszabbítani, pihenőt tart majd. A klublegendának számító Gerrard kontraktusa a skót Rangers élén épp ekkor jár le – játékoskarrierjét követően ráadásul edzőként már kipróbálhatta magát az angol klub utánpótlásában.

Kiemelt kép: Matteo Ciambelli/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik