Nemzetközi foci

Mourinho úgy érzi, a mostani MU gyengébb, mint az előző idényben volt

Kritikusan, de szomorúan nyilatkozott korábbi klubjáról a portugál szakember.

Nem kezdte jól a szezont az előző idényben sem brillírozó Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer együttese hat Premier League-forduló alatt két-két győzelmet, döntetlent és vereséget tud felmutatni, ezzel a tabella nyolcadik helyét foglalja el, míg az Európa Ligában egy nagyon sovány győzelemmel kezdte meg a csoportkört.

A norvég szakember José Mourinhót váltotta a kispadon még tavaly decemberben, s kinevezése véglegesítéséig szárnyalt vele a csapat – azóta viszont ismét halványabb teljesítményt mutat. A portugál Record most Mourinhót faggatta az MU helyzetéről, aki nem rejtegette csalódottságát.

Kirúgtak, valószínűleg megérdemeltem, edzőként én is felelős voltam az eredményekért. Azonban a szomorú valóság az, hogy a csapat most rosszabb, mint volt. Bár az emberek talán azt hiszik, élvezem ezt a szituációt, ez nincs így, szomorúsággal tölt el

– mondta Mourinho, aki szerint a mostani csapat gyengébb, mint az előző szezonbeli, és nemcsak a legjobb négy közé kerüléssel lesznek gondjai, hanem a legjobb hatba is alig-alig férhet majd be.

A ManUnited a legutóbbi hétvégén a West Ham United vendégeként kapott ki 2-0-ra, így hat forduló alatt kereken tíz ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az éllovas, továbbra is hibátlan Liverpool, és a városi rivális City is öt pontra van már tőle a második helyen.

Kiemelt kép: Mustafa Yalcin/Anadolu Agency/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik