Nemzetközi foci

Szerencsét hozott a mentazöld mez, rangadót nyert a Real Madrid

Benzema fejese döntött a Sevilla otthonában.

A listavezető Sevilla a harmadik Real Madridot fogadta vasárnap a spanyol bajnokság 5. fordulójában. Az andalúziai együttes négy forduló után veretlen volt, három siker mellett egy döntetlent ért el, ezzel vezette a tabellát. A Real két-két győzelemmel és döntetlennel kezdte a szezont, a Bajnokok Ligájában viszont szerdán 3-0-s vereséget szenvedett a Paris Saint-Germain otthonában.

Zidane: Ha megkérdőjelezik a munkámat, jobb, ha távozom
Egyelőre lelkesen készül a Sevilla ellen.

Az első félidő gól nélkül telt el, a másodikban aztán ez változott: a 64. percben Dani Carvajal beadásából Karim Benzema fejelt a hálóba. Vezetést szerzett tehát a harmadik számú, mentazöld mezét viselő Real, és ezt meg is tartotta: 0-1-es eredménnyel ért véget a rangadó.

 

A találkozó egyébként a Sevillát irányító Julen Lopetegui személye miatt is érdekes volt: a szakember tavaly nyáron, botrányos közjáték után váltotta az edzőként háromszoros BL-győztes Zinedine Zidane-t a Real kispadján – Lopetegui a világbajnokságra még a spanyolok szövetségi kapitányaként utazott, amikor kiderült a Reallal kötött szerződése, emiatt a vb rajtja előtt két nappal menesztették –, ám 14 mérkőzés után a gyenge eredmények miatt elküldték.

Lopetegui azóta a Sevillát edzi, míg a fővárosiak kispadján ismét Zidane ül. A mostani bajnoki után utóbbi örülhetett.

La Liga, 5. forduló:

Sevilla–Real Madrid 0-1

 

Korábban:
Getafe–RCD Mallorca 4-2
Espanyol–Real Sociedad 1-3
Valencia–Leganés 1-1
Athletic Bilbao–Alavés 2-0
Osasuna–Real Betis 0-0
Atlético Madrid–Celta Vigo 0-0
Villarreal–Real Valladolid 2-0
Levante–Eibar 0-0
Granada–FC Barcelona 2-0

Kiemelt kép: CRISTINA QUICLER / AFP

Olvasói sztorik