Nemzetközi foci

Hatalmas a feszültség a Barcelona öltözőjében

Elveszítette a sztárok bizalmát Ernesto Valverde vezetőedző.

A Barcelona kétgólos vereséget szenvedett idegenben a Granadától a spanyol bajnokság ötödik fordulójának utolsó szombati mérkőzésén.

Luis Suárez elmondta, mi a bukdácsoló Barcelona baja
Az uruguayi sztár szerint önkritikát kell gyakorolniuk.

A hazaiak már a második percben vezetéshez jutottak, majd büntetőből a második félidő közepén növelték előnyüket. Sikerükkel a hatodik helyről az elsőre ugrottak.

A legutóbbi 25 év leggyengébb szezonrajtja után az ESPN azt írja: Ernesto Valverde vezetőedző elvesztette a klub sztárjátékosainak bizalmát.

Ezt többek között egy Josep Maria Bartomeu elnökhöz közel álló forrás szivárogtatta ki nekik. A bizalomvesztés oka a pocsék idegenbeli szériájuk, ami a legutóbbi szezonban, a BL elődöntőjében, Liverpoolban elszenvedett 4-0-s vereség óta tart. A forrás szerint egészen furcsa, ami a klubon belül történik, a csapat akarat nélkül futballozik.

Ennek ellenére az elnök egyelőre nem gondolkozik Valverde menesztésén – a vezetőedzőnek 2021-ig szól a szerződése. A klubnál abban bizakodnak, hogy a szezon elején kieső sérültek lassan teljes létszámban visszatérhetnek, és ez javít majd a játékukon.

Kiemelt kép: EMMANUEL DUNAND / AFP

Olvasói sztorik